חוק סימון עובדות תזונתיות למזון ארוז (Nutrition Facts Label for Packaged Foods, 2016) כולל בתוכו שתי הוראות סימון חדשות: סימון עובדות תזונתיות וסימון תוספי תזונה (Food Labeling: Revision of the Nutrition and Supplement Facts Labels). מועד חובת סימון תוויות מזון בהתאם לדרישות החדשות הוא ה-1 בינואר 2020 עבור יצרנים עם מכירות מזון שנתיות בהיקף של 10 מיליון דולר או יותר. הארכה של שנה, עד ה- 1 בינואר 2021, תינתן ליצרנים עם היקף מכירות שנתי שאינו עולה על 10 מיליון דולר.
אנו מזמינים אתכם להוריד את המדריך המעודכן בעברית לסימון מזון בארה”ב.
מנהל המזון והתרופות בארצות הברית (Food and Drug Administration – FDA) אמון על שמירת בריאות הציבור האמריקני, באמצעות בחינה קפדנית של מידת הבטיחות והיעילות של שרשרת אספקת המזון בארצות הברית. מתוקף סמכותו, ה-FDA מפקח על הייצור, האחסנה, השינוע וההפצה של מוצרי מזון בארצות הברית, ואוכף את החוק הפדרלי למזון, תרופות וקוסמטיקה (FD&C Act). מזון המיובא לארצות הברית צריך לעמוד בתנאי הייצור, האריזה, האחסון והתברואה שנקבעו בידי ה-FDA, באופן שווה למזון המיוצר ונמכר בארה”ב. בהליך הכניסה לארצות הברית, החברות מחויבות לספק את פרטי היצרן והמוצרים, ורק עם קבלת אישור ה-FDA המוצרים ישוחררו לשוק האמריקאי.
כיום, מחלות כרוניות, כגון מחלות לב וסרטן, הן הסיבות המרכזיות למוגבלויות ומקרי מוות בארצות הברית. אחד מכל שלושה אמריקאים סובל מלחץ דם גבוה, שלעתים קרובות מוביל לבעיות לב ולשבץ. בהמשך לטענת ה-FDA, כי תזונה לקויה היא גורם מרכזי לפיתוח מחלות כרוניות, הארגון התחייב למציאת דרכים חדשות לצמצום מספר הלוקים במחלות כרוניות בארצות הברית, וזאת באמצעות עידוד תזונה נכונה ובריאה. אחת מהאסטרטגיות המרכזיות של הארגון לשיפור התזונה היא עדכון דרישות סימון תוויות המזון הארוז וסימון תוספי תזונה.
ביולי 2016 ה-FDA החיל חוק חדש הנוגע לשתי הוראות: סימון עובדות תזונתיות וסימון תוספי תזונה (Food Labeling: Revision of the Nutrition and Supplement Facts Labels). ההוראות נמצאות במרשם הפדרלי תחת כותרת 21 של קוד הרגולציה הפדרלית (ראו: 21 CFR Part 101). המדריך סוקר באופן מתומצת את התקנות החדשות לסימון עובדות תזונתיות על מוצרי מזון ארוזים וסימון תוספי תזונה בארצות הברית. זאת, מתוך שאיפה להגדיל את הייצוא הישראלי לארצות הברית באמצעות וידוא עמידתם של המוצרים השונים בתנאים ובדרישות של הרשויות האמריקאיות.
המדריך מתייחס לדרישות סימון לתוצרת טרייה, מזון מעובד, משקאות ומזון תינוקות. המדריך אינו מתייחס לדרישות סימון עבור מוצרי בשר, עוף וביצים, הנמצאים תחת פיקוח ורגולציה של מחלקת החקלאות האמריקאית (US Department of Agriculture).
חוק דרישות סימון עובדות תזונתיות למזון ארוז (Nutrition Facts Label for Packaged Foods) נכנס, כאמור, לתוקף ביולי 2016. החוק קבע את מועד חובת סימון המוצרים החל ב-26 ביולי 2018, אך ה-FDA נענה לבקשות תעשיינים ויבואנים להאריך את תקופת ההסתגלות לדרישות החוק. לפיכך, המועד המעודכן של חובת הסימון, עבור יצרנים עם מכירות מזון שנתיות בהיקף של 10 מיליון דולר או יותר, הוא 1 בינואר 2020. הארכה של שנה, עד 1 בינואר 2021, תינתן ליצרנים עם היקף מכירות שנתי שאינו עולה על 10 מיליון דולר. באפשרות יצרנים לאמץ סימון עובדות תזונתיות עדכני באריזות המזון שלהם גם לפני המועדים הללו.
מוצרים שסומנו בתווית במועד חובת הסימון או אחריו, מחויבים לעמוד בדרישות הסימון החדשות. מוצרים שסומנו בתווית לפני מועד חובת סימון לא מחויבים לעמוד בדרישת הסימון החדשה. לפיכך, תאריך הסימון הוא הקובע, וה-FDA לא מתייחס למועד הגעת המוצר לשוק האמריקאי. במקרים מיוחדים, בהם לא הוטבעה תווית עובדות תזונתיות חדשה ומעודכנת, יהיה ניתן להשתמש במדבקה במקום הראוי (על פי הדרישות שנקבעו ב-21 CFR 101.9 ו-21 CFR 101.36).
מאחר שיצרנים עדיין אינם מחויבים לעמוד בדרישות הסימון התזונתי החדש, המדריך המצורף מתייחס הן לדרישות הקיימות והן לחדשות. אין תחליף לקריאת התקנות עצמן על ידי היצרן, ויש לעקוב אחר עדכונים ושינויים המוכנסים לתקנות מעת לעת. אנו מקווים כי הפירוט במדריך זה יאפשר גישה נוחה יותר לתקנות ולעדכונים השונים.
האמור במדריך זה אינו מהווה ייעוץ משפטי, ואינו יוצר מחויבות משפטית מצד כל מי שכתב, ערך או מצוין במדריך. כל פעולה שנעשית על סמך המידע והפרטים המופיעים במדריך היא באחריות המשתמש בלבד.
המחלקה הכלכלית- מסחרית בוושינגטון עוקבת אחר שינויים רגולטוריים בארה”ב העשויים להשפיע על יצוא ישראלי.
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו עם שאלות דרך מערכת פניות יצואנים או לשלי קורנבוים בכתובת המייל: shelly.korenboim@israeltrade.gov.il
*חברות המעוניינות בהעתק קשיח של מדריך סימון המזון בארצות הברית, מוזמנות לפנות אלינו.