קולומביה מחפשת חידושים ישראלים למלחמתה בנגע הסמים

אין זה סוד שאחד האתגרים הגדולים ביותר אתו מתמודדת קולומביה הוא נגע הסמים במדינה. ממשלות קולומביה בשנים האחרונות מנסות להתנער כמה שיותר משיוכה המיידי של קולומביה לסמים, קרטלים ואלימות ועושים רבות על מנת לנסות ולהקטין את השפעתה ההרסנית של תעשיית הסמים על מדינתם. אך האתגר העומד בפני הקולומביאנים הוא עצום; קולומביה כיום עדיין הינה יצואנית הקוקאין הגדולה בעולם (מספקת 70% מהצריכה העולמית של הסם), תעשייה המגלגלת עשרות אם לא מאות מיליארדי דולרים בשנה, והעומדים מאחוריה לא מתכוונים להקל על הממשלה במלאכתה. לאחרונה, הקימה ממשלת קולומביה קבוצת מומחים בהובלת ה-FISCALIA (משרד התובע הכללי) נציגי יחידות המשטרה והצבא וכן נציגי משרדים ממשלתיים אחרים על מנת לאתר ולבחון פתרונות חדשניים טכנולוגית או אופרטיבית על מנת לנסות למגר או להקטין משמעותית את התופעה. מוביל קבוצה זו פנה לנספחות הכלכלית על מנת להסתייע בטכנולוגיות ופתרונות ישראלים להגיע למטרה זו.

ממשלת קולומביה הגדירה 3 תחומי פעילות עיקריים אל מול האתגר; טיפול בגידולי הקוקה ומעבדות העיבוד של הסם מהם , חסימת דרכי ההברחה מן המדינה ולבסוף מאבק ללא פשרות בקרטלים ובקבוצות החמושות השולטות בתעשייה זו.

בנושא הטיפול בגידולי הקוקה – ממשלת קולומביה פעלה בעבר נגד המגדלים באמצעות ריסוס מהאוויר של האזורים החשודים בגידול מסחרי של צמחי הקוקה. הממשלה הפסיקה פעילות זו לאור העובדה כי החומר המרוסס לא רק פגע בגידולי הקוקה אלא פגע בכל צמח או יצור חי שבא איתו במגע. לכן קבוצת המומחים וממשלת קולומביה מאחוריהם מחפשת חומרים כימיים ידידותיים לסביבה אשר יכולים לפגוע רק בגידולי הקוקה ולא בכל הסביבה הקרובה. יש לכם חומר כזה? אתם חושבים שאתם יודעים לייצר חומר מהסוג הנחוץ? אנא צרו קשר ונדאג לחבר אתכם לאחראים לנושא זה.

בנוגע לטיפול במעבדות הפקת סם הקוקאין   – תהליך הפקת הקוקאין מעלי הקוקה אינו תהליך פשוט, במיוחד שלא בכמויות הנדרשות למסחר נרחב. יש צורך במעבדה, כימיקלים בכמויות מסחריות, מקור חשמל, כימאי וכדו’. עם השנים למדו הקרטלים להסוות מעבדות אלו היטב בג’ונגלים, לפעול על פי נהלי “ביטחון שדה” (איסור טלפונים סלולרים במעבדות, מידור קפדני וכדו’) במטרה להקשות על גילויים של המעבדות. לכן, קבוצת המומחים מחפשת פתרונות חדשים בדמות סנסורים מתקדמים היודעים לזהות מכלי טיס פליטות של גזים מסויימים המופקים מתהליך יצור הקוקאין, סנסורים רגישים לפליטות חום של גנרטורים חבויים או שימוש ב-AI לאיתור אנומליות בתוואי שטח סבוכים.

חסימת דרכי ההברחה של הקוקאין היא עולם תוכן בפני עצמו, ההערכות מדברות על כך שפחות מ-10% מסך הסמים המוברחים כיום נתפסים. דרכי ההברחה הפכו למגוונות ומתקדמות ביותר; מצוללות עם יכולות נשיאה של מספר טונות של קוקאין שנבנו במעבי הג’ונגל והנצמדות לספינות סוחר ועד כימאים אשר יוצרים תרכובות של הסם עם פולימרים ויוצרים מוצרים פשוטים ותמימים למראה ומפרקים את התרכובות בארץ היעד לקבלת הסם חזרה. בנוסף להתמודדות עם הקוקאין שמוברח מקולומביה, מתמודדת קולומביה עם הצפה של סמים סינטטיים כמו אקסטזי המוברחים אליה. בעוד הקולומביאנים פיתחו דרכי איתור קוקאין (כלבים וכדו’) , אל מול אתגר זה כרגע אין להם פתרונות טובים. קבוצת המומחים מחפשת חברות עם פתרונות יצירתיים וטכנולוגיות חדישות אשר יכולות לתת לאתגרים אלו פתרון.

בתחום המאבק בקרטלי הסמים, מדובר בצורך לרכישת יכולות אשר יאפשרו לכוחות אכיפת החוק בקולומביה יתרון טכנולוגי על קרטלי הסמים אשר כיום מחזיקים ביכולות טכנולוגיות מתקדמות בתחומי הקשר, איסוף מודיעין על כוחות אכיפת החוק, יכולות סייבר וכמובן נשק שלא היה מבייש ארגוני טרור מאזורינו. חברות ישראליות עם פתרונות מתקדמים בתחום שיכולים להיות רלוונטים לרשויות אכיפת החוק בהקשר זה מוזמנים לפנות לנספחות המסחרית לקבלת פרטים נוספים.

בתמונה אחת מהצוללות שנבנו במעמקי הג’ונגל על ידי מומחים ממזרח אירופה  על ידי אחד הקרטלים. צוללת זו נתפסה ומשמשת ללימוד ותצוגה במכללה של היחידה למלחמה בסמים של קולומביה.

 

צור קשר עם:

ארז זיונץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל