משלחת טכנולוגיות רכב לדטרויט וסיליקון ואלי 2019

לפני יותר מ-100 שנים יצרניות הרכב שינו את העולם. כיום הן יודעות שאם הן רוצות להיות שותפות לעיצוב העולם גם ב-100 השנים הבאות, הן חייבות לערוך שינויים מרחיקי לכת. תעשיית הרכב היא אחת מהתעשיות הוותיקות ביותר העומדת בפני הטלטלה הרצינית ביותר בשנים הקרובות. בין אם מדובר במעבר למערכות חכמות לרכב, מערכות עזר לנהג (ADAS) וכמובן כלי רכב אוטונומיים.

המכוניות כפי שאנחנו מכירים אותן לא השתנו כבר 110 שנים. תהליך ייצור המכוניות וגם המוצר עצמו נשארו פחות או יותר באותה מתכונת. חברות הרכב מבינות שעכשיו זה להיות או לחדול. הן חייבות להשתנות, פורד וקרייסלר הודיעו על תוכנית התייעלות שבמסגרתה יפסיקו לייצר מכוניות משפחתיות בצפון אמריקה. פורד, יצרנית הרכב החמישית בגודלה בעולם, ופולקסווגן, יצרנית הרכב השנייה בגודלה בעולם — הודיעו על ברית ביניהן שבמסגרתה ייפתחו מכוניות חשמליות אוטונומיות. קרלוס גוהן, העומד בראש הברית של רנו־ניסן־מיצובישי הבין את הצורך בבניית אימפריה חזקה שתוכל לעמוד מול גוגל, אפל ודומותיהן.

מכוניות מחוברות עברו מהגדרת חזון עתידי לדבר ממשי וזמין, מחקר שוק עדכני מגלה כי מספרן יגיע ליותר מ-125 מיליון ברחבי העולם, עד שנת 2022, ואפילו יותר מכך.

מכוניות מחוברות הן חלק ממהפכת ה- IOT ביטוי מתייחס לפריטים יומיומיים שמחוברים לאינטרנט מתוך כוונה להפוך את החיים לקלים יותר. מכוניות מחוברות מציעות מגוון רחב יותר של אפשרויות תקשורת מאשר מכשירים מחוברים רבים אחרים. כגון לאפשר למשתמשים בהם לקבל גישה בזמן אמת למידע מגוון, הן יכולות לקשר בין המכונית לבין סוכנות הרכב ולהתריע על שירותי חירום אם היית מעורב בתאונה.

אז מהי “מכונית מחוברת”?

כלי רכב שיש לו חיבור משלו לאינטרנט, בדרך כלל באמצעות רשת תקשורת מקומית אלחוטית (WLAN) המאפשרת למכונית לחלוק נתונים עם מכשירים אחרים בתוך המכונית ומחוצה לה, מכונית מחוברת יכולה לסייע במגוון רחב של פונקציות פוטנציאליות. לדוגמה, מערכת ה- sat-nav של המכונית שלך עשויה לכלול תוכנת ניטור תנועה שיכולה להודיע ​​לך אם יש עיכוב במסלול שלך ולהציע חלופה שתמנע זאת.

מהו The Passenger Economy?

קבוצה של תעשיות שמייצרות מוצרים ושירותים חדשים בכדי לשפר – ולייצר רווח – מהחוויה של להיות נוסע במה שמכונה “driverless future.” עתיד בו הנהג הופך למעשה להיות נוסע ברכב.

הרעיון של רווחים מחוויית “הנוסע” אינו כמובן חדש. התחבורה הציבורית עושה את זה בדיוק: אתה משלם כדי להיות מועבר ממקום למקום. אתה רוכש את היכולת לגשת לרכבות ולאוטובוסים שכבר פועלים. מעדניות ובתי קפה צצים בתחנות המטרו. מודעות יצירתיות מטויחות על קרונות רכבת. מודעות מטוס ממלאות את האוזניות לפני ההמראה. כמו שיש תמיד שוק לתחבורה, כך יש גם שוק לרצונות וצרכי הנוסעים. זה יהיה נכון יותר ויותר ככל שחווית הנוסעים נעשית אישית יותר.

חברות כגון Uber and Lyft – הפכו את התחבורה לאינדיבידואלית ויעילה יותר למשתמשים ופתחו עולם שלם של On-demand transportation. אנו ממשיכים לראות יותר אנשים בוחרים באפשרויות תחבורה On the go. אנו כבר רואים את זה קורה עם תוכניות לשיתוף אופניים, קורקינט וקטנועים באזורים עירוניים. הם אטרקטיביים בגלל הגמישות שלהם – משתמשים יכולים לנוע מרחקים קצרים במחירים זולים בלוח הזמנים שלהם.

הרכבים האוטונומיים – משלבים בין גמישות האופניים והקטנועים, העמידות והנוחות של הרכב האהוב, והחוויה המרגשת של רכבת נוסעים. כאשר רכבים אלו יגיעו לשוק, הם יירכשו ויימכרו בהיקף חסר תקדים, אך ספקי רכב אוטונומיים אינם היחידים שיראו רווחים כספיים. אימוץ כלי רכב אוטונומיים יביא לשינויים הדרגתיים בפרקטיקות עסקיות ובחוויות צרכניות. יפתחו תעשיות חדשות כגון עולם ניהול צי אשר יהפוך לחשוב יותר ויותר.

ישראל הפכה להאב מרכזי בכל הנוגע למו”פ וחדשנות בתחום תעשיית הרכב. בעזרת תמיכה נרחבת של מחקרים צבאיים מגובה על ידי הממשלה, מעבדות בדיקה שהוקמו על ידי יצרניות הרכב ומספר רב של חברות סטארט-אפ בתחום זה כמו Valens, Red Bend and AutoTalks…

הנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו בשיתוף פעולה עם מכון היצוא יוזמים פעילויות רבות בתחום הרכב. אחת מהפעילויות המרכזיות הינה רוד שואו לארה”ב, שהשנה עתיד להתקיים בנובמבר 2019. כעשר חברות טכנולוגיה בתחום הרכב יגיעו לדטרויט וסיליקון וואלי במטרה לפגוש מספר רב של משקיעים, שותפים ולקוחות פוטנציאלים (OEMs, Tier 1), כגון פורד, GM, Saic, רנו-ניסן-מיצובישי, Uber, Bosch ועוד.

 

הפוסט נכתב ע”י יעל מעודד.

לפרטים נוספים והגשת מועמדות להשתתפות במשלחת, אנא צרו קשר עם:

יעל מעודד – מנהלת קשרי משקיעים, פינטק, רכב:

Yael.Meoded@israeltrade.gov.il

ארז גולד – מנהל ענף רכב במכון הייצוא:

erezg@export.gov.il

צור קשר עם:

מורן זילברשטיין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל