פרו התברכה בקונפליקטים סביבתיים וחברתיים סביב פרויקטי כריה כמעט במידה בה היא התברכה במחצביה הטבעיים.
רק בחודשים הראשונים של 2019 התווספו לרשימת הקונפליקטים שהתלקחו לכדי משברים של ממש שניים חדשים: Las Bambas וTia Maria. הקפאת העבודות בשני פרויקטי הכריה הענקיים הללו מאיימת לפגוע בצמיחה של כל המשק הפרואני ב2019, לפי הערכות מסוימות, בלמעלה מאחוז שלם בהשוואה לתחזיות בפתיחת השנה.
על מנת להמחיש פגיעה זו, לאחרונה יצא מחקר אשר מתייחס להשפעות ההיקפיות של ההאטה בסקטור המכרות על שאר המשק הפרואני, השפעה שנובעת מהפגיעה הנלווית בשרשרת האספקה, הטכנולוגית והלוגיסטית, של פרויקטי הכרייה.

המחקר מסתכל על רשימת 10,000 החברות הגדולות במשק הפרואני, הכוללת 1795 חברות אשר קשורות באופן ישיר בסקטור הכרייה, אשר מהוות 18% מרשימה זו. אם מוסיפים על כך את כל החברות שבאופן כזה או אחר מהוות ספקים לחברות הכרייה במהלך כל שרשרת הערך של סקטור זה, מתווספות לרשימה לא פחות מ7174 חברות, שהן 72% נוספים מהרשימה. וסך הכול 90% מתוך 10,000 החברות הגדולות בפרו קשורות באופן כזה או אחר בסקטור המוביל במדינה. בהביננו זאת, לא מפתיע להיזכר שבמהלך השנים 2005-2014, בהן מחירי המתכות הרקיעו שחקים וסקטור הכרייה בפרו צמח מאוד, החברות ברשימה זו צמחו במשותף ב204%.
בעוד המספרים זועקים לשמים, המשברים בפרו לא ממהרים להיפתר, לא נקודתית ובעיקר לא באמצעות פתרונות לטווח ארוך. את הנחמה אפשר אולי למצוא בכך שסקטורים אחרים אשר מובילים בכמות החברות שנכללות בהן (חקלאות – 376 חברות, בנייה ותשתיות – 653 חברות, והסקטור המוביל שהוא מסחר עם 3400 חברות) יחזיקו את הצמיחה הפרואנית על הרגליים.