תל-אביב מדורגת כאחת הערים הכי חדשניות, מתקדמות ומעודדות יזמות בעולם. לאורך השנים, חברות פינטק בולטות צמחו בעיר, ובכללן פיוניר, למונייד ונקסט אינשורנס.
חברות הפיננסים הגדולות בעולם מחזקות נוכחות בישראל, מגזר הפינטק הישראלי ממשיך לצמוח, ובששת החודשים הראשונים של 2018 נרשמו שיאים בסכומי המימון ובמספר העסקות: יותר מ-400 מיליון דולר גויסו ב-45 עסקות, עליה של 33% לעומת המחצית המקבילה בשנה שעברה ושל 45% לעומת המחצית הראשונה של 2016. בנוסף, ההיקף החציוני של העסקה כמעט שולש, וההיקף החציוני של גיוסים בשלבים מאוחרים הגיע לשיא של 30 מיליון דולר. מדגם של 277 חברות פינטק ישראליות מראה עליה של 26% בהכנסות במהלך 2017 ל-1.68 מיליארד דולר. 31 חברות רשמו הכנסות של יותר מ-10 מיליון דולר, לעומת 26 ב-2016. מרבית ההשקעות נעשות בתחומי ה- בנקאות, ביטוח ותשלומים. מלבד העלייה במימון – והעובדה שנתח הולך וגדל ממנו נהיה זר – מתפתחת מגמה אף חדשה יותר סביב 16 חברות שירותים פיננסיים זרות, כולל AXA, ויזה, AmTrust, בנק אוף מונטריאול, פוסון, מינכן רה, מאסטרקארד ו-BNP פאריבה, אשר פתחו ב-18 החודשים האחרונים נוכחות חדשה או גיוונו את פעילות החדשנות הקיימת שלהן במגזר הפינטק הישראלי, לפי הדו”ח של SNC.
בסיליקון וואלי, כמוביל סצנת ההייטק העולמית, אנחנו נחשפים לכל הטרנדים הקיימים בטכנולוגיה. דוגמא לשני טרנדים כאלו בתחום הפינטק:
- “בנקאות קולית” – טכנולוגיית הקול מגיעה לעולם הבנקאות. רבים מאתנו כבר רגילים להפעיל את המוזיקה שלנו, טלוויזיות, ו- GPS על ידי קול. עכשיו, עולם הבנקאות מתחיל להתעדכן.
נכון לעכשיו, בנקאות קולית מוצעת על ידי אלי בנק, בנק מרכנתיל של מישיגן, קפיטל וואן. המשימות שאתה יכול לעשות כרגע עם הבנקאות הקולית מוגבלים לדברים כמו לגלות יתרה , עסקאות בחשבון וכולי.
העברת כסף ולבקש משכנתאות הן הבאות שיכנסו לפקודות קוליות.
- פינטק להגנה על צרכנים פגיעים – ישנם שירותים חדשים אשר פותחו כדי לסייע בהגנה על קשישים מפני הונאה פיננסית. הרעיון כאן הוא לעזור לדור השלישי לשמור על עצמאות כלכלית תוך שמירה על הנכסים שלהם. שירותים אלה משמשים לעתים גם עבור בני נוער צעירים בגילאים במכללה, אשר עדיין ממומנים על ידי הוריהם – על מנת לתת להורים לשלוט בהוצאות ולספק דין וחשבון.
תחום הפינטק הוא עולם גדול עם חדשנות מתמדת. הבנקים הגדולים מעתיקים סטארט-אפים ועושים מוצרים חדשים ומעניינים יותר במטרה להפוך את שירותי הבנקאות הדיגיטלית לנגישים ובטוחים יותר ויותר לשימוש.
המשלחת הכלכלית לחוף המערבי מובילה בארבע השנים האחרונות שתי פעילויות מרכזיות בתחום הפינטק, תערוכת Money 2020 בחודש אוקטובר, בו לוקחות חלק 10-15 חברות ישראליות. המשלחת הכלכלית בשיתוף מכון היצוא מארגנות לחברות פגישות במהלך התערוכה עם גורמים רלוונטיים כמו משקיעים ולקוחות פוטנציאלים, ובנוסף נערך ערב קוקטייל בערב הראשון של הכנס אשר מהווה מקום מפגש לגורמי מפתח שמגיעים לכנס . הפעילות השנייה הינה Fintech and Falafel אשר הינה משלחת של משקיעים שיוצאת לישראל כמידי נובמבר ומטרתה להכיר למשקיעים את האקו סיסטם הישראלי, את חברות הפינטק הישראליות, אקסלרטורים ומשקיעים מקומיים.
אנו מזמינים חברות פינטק אשר ארה”ב, ובפרט החוף המערבי מהווה שוק יעד עבורן לפנות לנספחות הכלכלית לסיוע.
הפוסט נכתב ע”י יעל מעודד – מנהלת קשרי משקיעים וראש תחום פינטק בנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו.
Yael.Meoded@israeltrade.gov.il