מרחב הסייבר המתפתח בצ’ילה-יש מקום גם בשבילך!

סייבר בצ’ילה

סייבר

המלחמה האחרונה בצ’ילה התרחשה בשנת 1883 ומאז לא היו עימותים משמעותיים למדינה דרומית זו.

בהתאם לכך תחומי הגנת המולדת והסייבר לא היוו גורם משמעותי בצ’ילה שנמצאת במצב של שלום כבר מאות שנים אך אף שאין עימות מדיני באופק בשנים האחרונות, אנו רואים עלייה בצורך לביטחון אישי מול ירידה בהרגשת הביטחון של האזרחים, במקביל יש עלייה באיומי הסייבר הלא מדינתיים המצריכים הגנה ברמה הלאומית.

בצ’ילה ישנם שלושה גופי ביטחון עיקריים שהם הצבא (שמורכב מזרועות נפרדות ועצמאיות לצי חיל האוויר והצבא ) המשטרה המקומית (Carabineros) ומשטרת החקירות הפדרלית (PDI)  כאשר כל אחד מהם עומד עצמאית וכפוף לגורמים שונים. משרד הפנים ומשרד ההגנה הם המובילים של מאמצי הסייבר כיום אך גם משרד התקשורת, משרד הנשיאות, משרד המשפטים, ומשרד המדע החדש מעורבים גם הם בפן הרגולטורי ואף ברכש ובהנחייה.

למוצרים הישראליים בתחום הסייבר, הפינטק והגנת המולדת יש מוניטין ועדיפות ברורה על פני מוצרים אחרים בשוק שמגיעים ממדינות מנוסות ומותקפות פחות, בנוסף לעובדה שלישראל אין אינטרס במאבקים הפוליטיים המקומיים וביבשת, עובדה המוסיפה לערך השירותים הישראלים.

העובדה שחלק גדול מהתשתיות במדינה מופרטות (מים, חשמל, כבישים ועוד) גורמת לכך שלקוחות הקצה של שירותי ומוצרי הסייבר הם רבים ולרוב מביאים שיקול עסקי בראש תהליך קבלת ההחלטות.

העבודה מול החברות הצ’ילניות דומה לעבודה מול חברות אירופאיות רבות מבחינת תרבות העסקים והעובדה שהרגולציה הממשלתית אינה מעכבת את השוק לרוב תורמת לצמיחה מהירה ואימוץ פתרונות ללא חשש.

ההפרטה הנפוצה בשוק המקומי הביאה גם לעליית קרנם של הארגונים והאיגודים המקצועיים וכך אנו מזהים לאחרונה  כי גורמים שונים בארגוני תעשייה ולשכות מסחר כמו SOFOFA ,CCS, CPC וACTI החלו לעניין את החברים בהם בתחום הסייבר ולארגן כנסים בתחום.

אנו מזהים במקביל גם פעילות דומה בסקטור האקדמי ובדגש על מוסדות לימוד טכניים דוגמת INACAP שפותחים מסלולי לימוד לתחום הסייבר ואוניברסיטאות מובילות במדינה שחותרות לתחום.

בתחום הבנקאי הפיתוח המואץ של התחום והפיכת צ’ילה למרכז עסקי ביבשת הפכה את הבנקים המקומיים למטרה לפריצות ותקיפות סייבר רבות שרק בחודשים האחרונים החלו לקבל תשומת לב משמעותית. הגוף המפקח על הבנקים SBIF  משתדל להתעדכן בנעשה בתחום ולהכשיר את הגורמים המתאימים בבנקים השונים אך נראה כי הוא זקוק לסיוע חיצוני.

שני תחומים נוספים שמובילים את הכלכלה המקומית הם תחום המכרות ותחום הקמעונאות ששניהם מערבים מערכות מורכבות ופגיעות ובשניהם כל יום של השבתה שווה מליוני דולרים.

החברות המובילות בתחום  הקמעונאות FALABELLA וCENCOSUD  כבר הצהירו על תוכניות למיגון ואבטחת סייבר אך נראה שיש הרבה מה לשפר בהיערכות שלהן לאבטחת המידע הפנימי ושל הלקוחות. חברות אלו גם מגלות עניין רב בפתרונות תשלום מאובטחים ללקוחות ומנעד רחב של פתרונות טכנולוגיים משיקים.

הגורמים הברורים מאליהם לטיפול בתחום ולהצעת שירותים הם האינטגרטורים המקומיים כדוגמת- NOVARED   NEOSECURE  NETPROVIDER שכבר פעילים בתחום הסייבר.

העובדה שתחום התקשורת והIOT מפותח היטב בצ’ילה גרם לכך שכבר קיימים בשוק כמה אינטגרטורים משמעותיים בתחומי התקשורת והרשתות שמנסים להשתמש בכוח השוק שהלם כדי להתרחב לתחום הסייבר.

המגע הישיר שלהם עם חלקים נרחבים בשוק מאפשר להם להציע פתרונות גם כאשר סל השירותים  שלהם חסר ולכן הם פתוחים במיוחד להכניס שירותים וטכנולוגיות חדשות.

פעילותה של הנספחות בתחום הסייבר החלה עוד בימי הממשל הקודם בניסיון לקרב בין הממשלות אך נתקלה במספר קשיים ומחסומים פוליטיים.

עם התחלפות הממשל ועם עליית נושא הסייבר לכותרות בעקבות הפריצות לבנקים המקומיים עלה התחום על הרדאר של הממשלה והשת”פ איתה התהדק משמעותית.

הנספחות כבר ארגנה כמה כנסים וסמינרים בנושא בהם הציגו חברות ישראליות את פתרונותיהם כמו גם סמינרים ממוקדים עם משרד התקשורת והפנים לנושאים הרלוונטיים אליהם.

מספר חברות ישראליות כבר מתקדמות עם מכירות והטמעות של שירותיהן ומוצריהן ואנו מסייעים לחברות נוספות להיכנס לשוק המקומי המתעורר, במהלך השנה אנו מקווים להרים כנס משמעותי יחד עם שותפים מקומיים כדי לחשוף את כל הגורמים בשוק ליכולות הישראליות.

אנו מזמינים חברות ישראליות המעוניינות להיכנס לשוק לפנות אלינו!

 

 

צור קשר עם:

הדר שור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל