פיקוח על יצוא טכנולוגיות פורצות דרך (Emerging Technologies)

*בספטמבר האחרון דיווחנו בפוסט על רפורמת FIRRMA בוועדה לבחינת השקעות זרות בארה”ב (CFIUS) ובחוק הפיקוח על היצוא (Export Control Act), אשר נכנסה לתוקף עם חתימת הנשיא על חוק ההגנה הלאומי השנתי (NDAA H.R. 5515) ב-13 באוגוסט 2018.

חוק ההגנה הלאומי השנתי כולל כאמור רפורמה בחוק הפיקוח על היצוא (Export Control Reform Act of 2018). הרפורמה היא נוסח מתוקן של הצעת חוק הפיקוח על היצוא (H.R. 5040 115) שאושרה על ידי ועדת החוץ של בית הנבחרים באפריל (ראו sections 1741-1768). זוהי הפעם הראשונה מזה 17 שנים שנערכת רפורמה בפיקוח על היצוא, מאז שפג תוקפו של חוק מינהל הייצוא (The Export Administration Act of 1979) בשנת 2001. הרפורמה כוללת עדכון ושיפור תקנות פיקוח על יצוא טכנולוגיות פורצות דרך, אשר לא נמצאות תחת התקנות הישנות.

הלינק המרכזי בין הרפורמה בוועדה לבחינת השקעות זרות בארה”ב (CFIUS) לבין הרפורמה בפיקוח על היצוא, הוא ההוראה החדשה ב- section 1758  להגדיר מהן “טכנולוגיות פורצות דרך” (Emerging Technologies).

סעיף A מחייב את הנשיא, בתיאום עם מזכירי המסחר, ההגנה, האנרגיה, המדינה וראשי סוכנויות נוספות, לקיים תהליך בו יזהו ויגדירו מהן טכנולוגיות פורצות דרך החיוניות לשמירה על הביטחון הלאומי של ארצות הברית.

פיקוח על יצוא פריטים דו שימושיים ופריטים צבאיים ללא רגישות גבוהה נעשה על ידי ה-Bureau of Security and Industry) BISֹׁ) במחלקת המסחר האמריקאית (Department of Commerce), וזאת באמצעות תקנות מנהל היצוא (EAR) ורשימת הפיקוח של מחלקת המסחר (CCL); ישנן טכנולוגיות שנמצאות כבר בשימוש אך עדיין אינן נמצאות ברשימת ה-CCL או תחת פיקוח משטרי פיקוח על היצוא המולטילטראלים בהם חברה ארה”ב, מכיוון שהן טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך.

ב-19 בנובמבר ה-BIS פרסם ברשומות הפדרליות קריאה לציבור להגיש הערות (Public Comments) היסייעו בהגדרת טכנולוגיות פורצות דרך, החיוניות לביטחון הלאומי של ארה”ב וליתרון היחסי הצבאי והמודיעיני שלה. הקריאה מפרטת דוגמאות ל-14 תחומים בהם יש טכנולוגיות מסוג זה, ביניהן: טכנולוגיות הבינה המלאכותית, רובוטיקה, ביוטכנולוגיה, הדפסת תלת מימד, טכנולוגיות ניתוח נתונים ועוד. טכנולוגיות שיתווספו להגדרה, צפויות להכנס לרשימת ה-CCL – ולפיכך יצטרפו לרשימת המוצרים המחויבים ברישיון יצוא, על כל המשתמע מכך.  

מועד הגשת הערות: ה-BIS הכריזו על 30 יום למתן הערות- עד ה-19 בדצמבר, 2018. לאחר תלונה של קואליצית חברות טכנולוגיה אמריקאיות, שאין זה זמן סביר להגיש הערות, תוארך תקופת ההערות בשלושה שבועות. מועד אחרון: 10 בינואר, 2019. ניתן להגיש הערות בלינק, בהזנת חוק מס: BIS 2018-0024.

ישראל מובילה עולמית בטכנולוגיה עילית וטכנולוגיות פורצות דרך, ולכן כל חקיקה המגבירה פיקוח בענפים אלו עשויה להשפיע על חברות ישראליות.

המחלקה הכלכלית-מסחרית בשגרירות ישראל בוושינגטון עוקבת באופן שוטף אחר המשך ההתפתחויות בחקיקה זו ואחר חקיקות אחרות הצפויות להשפיע על התעשייה הישראלית. אם יש לכם שאלות נוספות או הערות בנוגע לרפורמה בוועדה להשקעות זרות (CFIUS) או לרפורמה בפיקוח על היצוא, נשמח שתפנו לשלי קורנבוים בכתובת: shelly.korenboim@israeltrade.gov.il

*האמור בפרסום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי, ואינו יוצר מחויבות משפטית מצד כל מי שכתב, ערך, תרגם או מצוין בפרסום. כל פעולה שנעשית על סמך המידע והפרטים המופיעים בפרסום היא באחריות המשתמש בלבד. מומלץ לקרוא את המסגרות הרגולטוריות במלואן בשפת המקור באתר הרשמי של ה-FDA.

צור קשר עם:

יפעת אלון-פרל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל