משלחת של הבנק העולמי מאפריקה מסמנת את כניסת הקרן של משרד הכלכלה והתעשייה לשלבים מכריעים

משלחת הגנת סייבר של הבנק העולמי מגיעה בשבוע הבא לביקור בן 5 ימים ללמוד על מגוון הצעדים שנעשו בישראל. משרד הכלכלה והתעשייה, אשר תרם את הכסף למהלך, מקדם מגוון צעדים נוספים במטרה לחלוק את הידע הישראלי עם מדינות מתפתחות ולהגדיל את המעורבות של כלל הגורמים בתהליכים ביבשת.

בשבוע הבא צפויה להגיע לארץ משלחת הגנת סייבר של הבנק העולמי ממערב אפריקה. זוהי משלחת שניה במסגרת הסכם התרומה של משרד הכלכלה והתעשייה והיא ממשיכה מהלך בן שנתיים של קידום המומחיות הישראלית בהגנת הסייבר ביבשת מתעוררת זו. המשלחת תכלול 20 משתתפים מ-11 מדינות וחמישה מנהלי פרויקטים של הבנק העולמי שמלווים את המדינות ואת הקרן של משרד הכלכלה והתעשייה. במוקד המשלחת השנה יעמדו שני נושאים מרכזיים- בניית יכולות והגנה על תשתיות קריטיות. המשלחת יוצאת אל הפועל בשיתוף פעולה עם מערך הסייבר הלאומי ונוטלים בה חלק מגוון הגופי האחראיים על צדדים שונים של הגנת סייבר בישראל.

הקרן של משרד הכלכלה והתעשייה בבנק העולמי, אשר הביצוע שלה נמצא בעיצומו, מוציאה לפועל מגוון מהלכים במטרה לקדם את תחום הסייבר ביבשת אפריקה ולחלוק עם היבשת את המומחיות והניסיון שנצברו בארץ. זהו חלק מפעילות רחבה יותר של משרד הכלכלה והתעשייה להגברת מעורבות ישראלית בבנק העולמי לאור ההובלה של ישראל במספר סקטורים קריטיים עבור הבנק ולאור הפוטנציאל הגלום בשיתוף פעולה זה. תחום הגנת סייבר הוא אחד מהם. מגוון גופי פיתוח בעולם, ביניהם הבנק העולמי, הגיעו למסקנה שטכנולוגיות דיגיטליות פורצות דרך הינן בעלות יכולת לסייע למדינות מתפתחות לעשות זינוק קדימה בפיתוח ולמחוק שנים ארוכות של היעדר תשתיות בסיסיות. כך למשל, בנקאות דיגיטלית יכולה להחליף סניפי בנק מסורתיים וניתן לדלג ישר לטכנולוגיות העדכניות ביותר.

יחד עם ההזדמנויות, תשתיות דיגיטליות טומנות בחובן גם סיכונים. ללא הגנת סייבר ראויה, בכל שירות המתבסס עליהן נוצר סיכון לשיבוש פעילות, סחיטה או גניבת מידע רגיש. בתשתיות לאומיות אירוע כזה יכול לייצר נזק, ובמקרה של מדינות הנמצאות במצב רגיש ממילא, אף לדרדר אותן לחוסר יציבות. מאחר והמודעות במדינות מתפתחות טרם הדביקה את קצב האימוץ של טכנולוגיות דיגיטליות, מוסדות פיננסיים בינלאומיים, והבנק העולמי בראשם, נכנסים לתווך זה ומתחילים לפעול במרץ לסייע למדינות לאמץ יכולות בתחום. יחד עם הקרן של משרד הכלכלה והתעשייה וקרנות של מדינות אחרות, הבנק מאתר פרויקטים דיגיטליים להם צורך בהגנת סייבר ומנסה לסייע להם לעצב את המהלכים שלהם כדי לתת מענה מתאים. בין הפעילות בגזרה זו ניתן לראות צעדים כגון הערכת פערים וסטטוס נוכחי במדינות, עיצוב אסטרטגיות לאומיות והכשרה הן של מקבלי ההחלטות ברמה הדרושה עבורם והן של אנשי מקצוע שיוכלו לתת מענה לצרכים השונים.

מה עושים כדי להתחבר לפעילות?

בשלבים הבאים במהלך השנה, לאחר השלמת המשלחת, הקרן של משרד הכלכלה והתעשייה צפויה לאתר מספר פרויקטים בעלי פוטנציאל וצורך, ולהעניק להם סיוע טכני ממוקד במטרה לקדם אותם שלב נוסף בדרך להקמת תשתית הגנת סייבר ראויה. זאת תהיה הזדמנות עבור כלל הגורמים המעוניינים לייצר שותפות עם אחד מהגופי הגדולים ביותר בעולם לפיתוח ולהתחבר לפעילות שלו.

ב-12.12.2018 הנספחת המסחרית-כלכלית בוושינגטון, יפעת אלון-פרל, צפויה לקיים וובינר בנושא הזדמנויות העסקיות במוסדות הפיננסיים הבינלאומיים ולתת דגשים בנוגע לתהליכי הרכש שלהם. פרטים נוספים ניתן לראות בבלוג שפורסם בנושא.

הנספחות המסחרית-כלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בוושינגטון, יחד עם מערך הנספחים המסחריים במדינות המתפתחות ויחידת המוסדות הפיננסיים הבינלאומיים ואפריקה במינהל לסחר חוץ, פועלת לאיתור הזדמנויות עסקיות לחברות ישראליות במוסדות הפיננסיים הבינלאומיים.

למידע נוסף ניתן לפנות לנספחות המסחרית-כלכלית בוושינגטון, בכתובת yonatanb@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

יפעת אלון-פרל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל