הוועדה לבחינת השקעות זרות בארה”ב (CFIUS) תתחיל ליישם את רפורמת FIRRMA

בחודש שעבר דיווחנו בפוסט על הרפורמה בוועדה לבחינת השקעות זרות בארה”ב (FIRRMA) ובחוק הפיקוח על היצוא (Export Control Act 2018).

רפורמת FIRRMA, העניקה ל-CFIUS את הסמכות להפעיל תוכניות פיילוט ליישום הוראות החקיקה.

ב-10 באוקטובר, 2018, מחלקת האוצר האמריקאית (DoT) העומדת בראש הוועדה לבחינת השקעות זרות בארה”ב, פרסמה תקנות ביניים ברשומות הפדרליות על פיהן ב-10 בנובמבר, 2018 (כ-30 יום לאחר הפרסום) תתחיל תכנית פיילוט שתיישם את הסמכויות שנקבעו ב-FIRRMA.

סמכות מרכזית שתיושם היא הרחבת היקף העסקאות הכפופות לביקורת של CFIUS, בפרט השקעות שאינן מקנות שליטה מלאה למשקיע זר על עסקים בארה”ב הנוגעים בטכנולוגיות קריטיות (השקעות שבעבר לא היו נתונות לביקורת הוועדה).

היבטים מרכזיים של תכנית הפיילוט:

1.הפיילוט יוקדש לעסקאות מכוסות (Covered transaction – עסקה הכפופה לביקורת של הוועדה) בהן המשקיע הזר הוא: (א) בעל גישה למידע טכני של החברה האמריקאית שאינו מידע ציבורי; (ב) חבר בדירקטוריון של החברה או בעל זכות למנות אדם אחר להיות חבר בדירקטוריון של החברה; או (ג) מעורב בקבלת החלטות בדבר פיתוח, שימוש, רכישה או מכירה של טכנולוגיות קריטית של החברה.

2.משקיעים זרים: הפיילוט יבחן כל משקיע זר, מכל מדינה שהיא.

3.עסקים אמריקאיים: הפיילוט יבחן כל עסק אמריקאי אשר מייצר, מעצב, בודק, מפיק או מפתח טכנולוגיות קריטיות שהן: (א) קשורות לפעילות “תוכניות פיילוט לתעשיות” שידונו מטה; (ב) עוצבו על ידי עסק אמריקאי במיוחד עבור שימוש של תעשייה אחת או יותר (“תכנית הפיילוט של עסקים אמריקאיים”)

4.טכנולוגיות קריטיות: תכנית הפיילוט תכלול את כל הטכנולוגיות הקריטיות, כפי שהוגדרו באופן כללי ב-FIRRMA כ-“טכנולוגיה, רכיבים או פריטי טכנולוגיה שהם חיוניים או יכולים להיות חיוניים לביטחון הלאומי של ארה”ב, ובכלל זה פריטים הכפופים לפיקוח של מחלקת המסחר האמריקאית (DoC) ופריטים הכפופים לבקרות נשק בינלאומיות, פריטים העשויים לסייע לפעילות גרעינית זרה, מתקני נשק גרעיני וציוד גרעיני” ראו הגדרה מלאה ב- (section 1703). וכן טכנולוגיות פורצות דרך שיוגדרו בהתאם לחוק הפיקוח על היצוא (Export Control Reform Act).

5.תעשיות: תכנית הפיילוט תכלול 27 תעשיות, שנבחרו על ידי North American Industry Classification System (NAICS) המוגדרות כ-“תוכניות פיילוט לתעשיות” (לחצו כאן לצפייה ברשימת התעשיות). הממשל האמריקאי בחר בקפידה תעשיות שהשקעות זרות בהן יכולות לאיים על העליונות הטכנולוגית או על הביטחון הלאומי של ארה”ב.

6.הצהרות מחייבות: עסקים וחברות אמריקאיות נדרשים להצהיר על עסקאות עם משקיעים זרים. הצהרה היא בדרך כלל הודעה קצרה שלא תעלה על חמישה עמודים. יש לשלוח את ההצהרה לא יאוחר מ-45 יום לפני מועד השלמת העסקה. לוועדת CFIUS יהיו 30 יום להגיב. הצדדים רשאים לבחור להגיש הצהרה או הודעה מהסוג הנדרש בנהלים הסטנדרטיים של CFIUS. צדדים המחויבים להגיש את ההצהרה ולא יעשו זאת, יהיו נתונים לעונש כספי בסך ערך העסקה.

 

לצפייה בהודעה הרשמית ברשומות הפדרליות, לחצו כאן

ישראל מובילה עולמית בטכנולוגיה עילית וטכנולוגיות פורצות דרך, ולכן כל חקיקה המגבירה פיקוח בענפים אלו עשויה להשפיע על חברות ישראליות.

המחלקה הכלכלית-מסחרית בשגרירות ישראל בוושינגטון עוקבת באופן שוטף אחר המשך ההתפתחויות בחקיקה זו ואחר חקיקות אחרות הצפויות להשפיע על התעשייה הישראלית. אם יש לכם שאלות נוספות או הערות בנוגע לרפורמה בוועדה להשקעות זרות או לרפורמה בפיקוח על היצוא, נשמח שתפנו לשלי קורנבוים בכתובת: shelly.korenboim@israeltrade.gov.il

*האמור בפרסום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי, ואינו יוצר מחויבות משפטית מצד כל מי שכתב, ערך, תרגם או מצוין בפרסום. כל פעולה שנעשית על סמך המידע והפרטים המופיעים בפרסום היא באחריות המשתמש בלבד. מומלץ לקרוא את המסגרות הרגולטוריות במלואן בשפת המקור באתר הרשמי של ה-FDA.

צור קשר עם:

יפעת אלון-פרל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל