תעשיית האנרגיה היא תעשיה ותיקה המורכבת מאנשי שטח, מכונות, הפקה, שינוע וכדומה. כביכול, תעשיה המקדשת את המסורתי, הישן והטוב. אך, בתהליך האקספלורציה, ההפקה, והשינוע יש פעולות רבות אשר נתקלות באתגרים רבים ועולים המון, אבל המון כסף.
האם התעשיה המסורתית הזו מוכנה לחדשנות?
מחיר הנפט הוא פלואידי והחברת אינן יכולות לשלוט על התמחור, לכן, יש להן רצון לשליטה טובה יותר על המחיר של התהליך.
אחת הדרכים להורדת המחיר היא שימוש בחדשנות וטכנולוגיה, על ידי דיגיטיזציה ואוטומיזציה של התהליך.
מה הן הבעיות המתעוררות בתהליך? הבעיות הן רבות, להלן כמה מהן:
- בתהליך הפקת גז טבעי יש שימוש אדיר במים והעלות היא גדולה מאוד.
- ביג דאטה
- IoT
- AI
- Automation
ישראל ידועה כאומת סטארטאפ, אך בתחום הגז והנפט היא עדיין בחיתולים. תגליות הגז הטבעי לחופי ישראל לפני כעשר שנים הביאו להתפתחות סקטור של סטארטאפים שיכולים להשתמש במוצרים שלהם לצרכי תעשיית הגז והנפט בארץ, וחשוב מכך – בחו”ל.
בישראל יש כיום כ-180 חברות שיש להן הצעות רלוונטיות לתעשיית הגז והנפט. רבות מהן אינן מיועדות במקור לתעשיית הגז והנפט אך יש להם טכנולוגיות שיכולות לייצר ערך בתעשיה באזורים כגון ניטור, שליטה, תקשורת ו IT.
החברות הישראליות נדשרות להבין כי בתעשיה מסורתית זו לא מדובר בספרינט, אלא במרתון. כאמור, זו תעשיה שלא רגילה לטכנולוגיות חדשניות. נדרשת התמדה כדי להטמיע חדשנות בחברות אלו.
כנס בנושא זה התקיים החודש ביוסטון, טקסס, בירת הגז והנפט העולמית. חברת Halliburton חברה מובילה בשירותי גז ונפט, ערכה כנס בשם LIFE 2018 המתמקד בטכנולוגיות דיגיטליות לתחומי האקספלורציה, הקידוח וההפקה.
האירוע מנצל התפתחויות בתחום המדע, טכנולוגיה, דיגיטל וקהילה כדי לקדם חשיבה חדשנית בקרב התעשיה המסורתית.
אחת הטכנולוגיות שהוצגו בכנס, למשל, הוא פרודיג’י: מערכת המאפשרת אוטומיזציה של חלק מתהליך ה fracturing. המערכת משתמשת באלגוריתם שמנתחת לגבי הבאר ואז מתאימה את קצב השאיבה לתוצאות המיטביות. המטרה היא, כמובן, דיוק השיטה ועל כן תוצאות טובות יותר.
חברה ישראלית אשר הציגה בכנס היא Fieldbit, חברה אשר פיתחה אמצעי תקשורת לסיוע בתיקון מרחוק של מערכות כבדות בשימוש תעשיית הגז והנפט.
הכנס הבא של Life יתקיים בין אוגוסט 26-29, 2019.
אם יש לכם טכנולוגיה אשר יכולה להתאים לתעשית הגז והנפט נשמח שתצרו איתנו קשר על מנת שנוכל חבר אתכם לחברות בתעשיה. המייל ליצירת קשר הוא: