נשיא חדש לקולומביה – הזדמנויות חדשות לחברות ישראליות

השבוע הושבע IVAN DUQUE כנשיא קולומביה. מר. דוקה, הינו הנשיא הצעיר ביותר של קולומביה ב-70 השנים האחרונות ומגיע עם משנה כלכלית ומסחרית סדורה, אותה פרש בשני ספרים שכתב; הכלכלה הכתומה (2013), והאפקט הכתום (2015). לשני ספרים אלו הוסיף עדכונים באתרו הרשמי על מנת לשרטט לאזרחי קולומביה את יעדיו המרכזיים לשנים הקרובות.
להלן הנקודות המעניינות מבחינת החברות הישראליות:
1. בתחום הביטחון:
– הנשיא שם כיעד ראשי לממשלתו להביא לחיזוק השליטה והאחיזה הביטחונית של אזורי הגבול של קולומביה עם שכנותיה באמצעות פרישה רחבה של חיישנים אלקטרונים, פיקוח לוויני, מערך מל”טים ואמצעים טכנולוגים נוספים.
– חיזוק מאסיבי של המאבק בהלבנת הון ואיתור נכסים שנקנו מכספי סמים, תוך כדי רכישת טכנולוגיות חדשניות בתחום ה-BIG DATA וניטור אלקטרוני לחיזוק יכולות המעקב של רשויות החוק בהקשר זה.
– גיבוש מדיניות סייבר כוללת והקמת מערך ממשלתי יעיל להתמודדות עם פשע אינטרנטי ופריצות אבטחת מידע בסקטור הציבורי והמערכת הפיננסית.

2. תחום הערים חכמות נתפס על ידי הנשיא כתחום השני בחשיבותו אחר הביטחון ושיפור תחום זה בקולומביה הינו יעד חשוב מבחינתו. תכניתו היא לסייע לערים בקולומביה במימון ממשלתי שיאפשר הכנסת טכנולוגיות חדשניות בתחבורה חכמה, רשת רמזורים חכמה, שיפור איכות האוויר בערים ע”י אימוץ שימוש בתחליפי דלקים וטכנולוגיות חכמות אחרות.

3. תחום הבריאות –
– הנשיא הציב לממשלתו כיעד שכל המערך הבריאותי הקולומביאני יהפוך לדיגיטלי וינוהל באמצעות טכנולוגיות BIG DATA לניטור ומניעת הונאות והגדלת האפקטיביות של הקצאת המשאבים במערכת הבריאות.
– יעד נוסף שהוצב הוא שכלל ההיסטוריה הרפואית במערכת הבריאות הקולומביאנית תהפוך לדיגיטלית לשימוש מומחי הבריאות ותאפשר גישה בכל עת לאלו שזקוקים לה.
4. תחום מו”פ –
– קולומביה תחת הנהגתו תגדיל את השקעתה במו”פ ל-1.5 אחוז מהתוצר הלאומי ותכלול תמריצים למגזר הפרטי לעודד חדשנות. הדגש יהיה על רפואה, ביו-רפואה ,ביוטכנולוגיה, חקלאות ו”כלכלה כתומה” (תחומי היצירה השונים). בספרו השני, דוקה מקדיש פרק שלם לישראל וסיפור הקמת מארג קרנות ההון סיכון בישראל כדוגמא למה שהיה רוצה בשביל קולומביה. (יש לציין כי הוא ואנשיו כבר מתעניינים לחכות את תכנית “יוזמה” בקולומביה).

יש לציין כי הנשיא הנבחר עבד 12 שנה בבנק לפיתוח אמל”ט בוושינגטון, עובדה זו, והיות נשיא הבנק וסגניתו קולומביאנים, ככל הנראה תהפוך את השת”פ המימוני בין הבנק וקולומביה לנרחב מאוד בשנים הקרובות, לכן מומלץ בחום לעקוב אחר המכרזים שיצאו מטעם הבנק בשנה הקרובה בהקשר של קולומביה.

צור קשר עם:

ארז זיונץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל