עיר חדשה נבנית בקולומביה והפוטנציאל העסקי לחברות ישראליות.. עצום

בקולומביה תושלם בשנים הקרובות הקרובים הקמתה של עיר חדשה, סרנה דל מאר, שתשמש תשובה מקומית לאתגר העולמי

בשורה מרגשת לתושבי קולומביה ולחברות ישראליות: סרנה דל מאר (Serena del Mar), העיר החדשה שנבנית בימים אלו בקולומביה, צפונית לקרטחנה, מהווה פוטנציאל עסקי רחב היקף לחברות שמספקות שירותים ופתרונות בתחומים שונים ומגוונים.

לתכנון ובניית העיר אחראי דניאל חיימה – אב המשפחה, שמתכנן להפוך אתר בגודל 10,000 דונם אשר משפחתו רכשה בשנת 1968 – למטרופולין תוסס. העיר תכלול על פי התכנון בית חולים ברמה עולמית, קמפוס של אוניברסיטת LOS ANDES , דיור לבעלי הכנסה בינונית וגבוהה, בתי ספר, מסלולי אופניים, מלון יוקרתי ומסעדות על החוף. הלגונה סרנה דל מאר תחובר בהמשך למרכז העיר קרטחנה.

נראה כי זה הזמן האידאלי לבניית עיר חדשה בקולומביה.

architecture-

בשנת 2016, חתמו הממשלה וקבוצת המורדים של FARC על הסכם שלום שיביא את הקץ ל- 50 שנות עימות, כך שאופטימיות זהירה מציפה את הכלכלה ואת אפשרויות תכנון מודל אורבני חכם עם בתים יוקרתיים שנבנים לגובה לאורך הנמל, וממשלת קולומביה שנרתמה לסייע בניהול הצמיחה ב -100 ערים ברחבי הארץ.

ארז זיונץ, הנספח המסחרי בקולומביה, נכנס לתפקידו בספטמבר 2015. מטעם תפקידו אחראי ארז על קידום הייצוא הישראלי לקולומביה, קידום השקעות מקולומביה לישראל וקידום שיתופי פעולה כלכליים ועסקיים בין ישראל וקולומביה..

על העיר החדשה שנבנית, סרנה דל מאר, הוא אומר: “ההזדמנויות העסקיות לחברות ישראליות בפרויקטים השונים ב-SERENA DEL MAR הן נרחבות ובאפשרות הנספחות המסחרית לפתוח בפני החברות הישראליות את דלת הכניסה הראשית”

“בני משפחת חיימה היהודית הם שאחראים למיזם העיר החדשה והם שמים דגש על חינוך, רפואה, ביטחון ומים, כך שיש פוטנציאל עצום בתחומים הללו, ועוד”.

“תחילה הקימו בעיר את הקמפוס הראשון של אוניברסיטת “לוס אנדס” שהיא האונ’ הנחשבת ביותר בקולומביה, בבוגוטה. הם מציעים לימודים לתארים מתקדמים בשלוחה בסרנה דל מאר לטובת אוכלוסיית החוף הקאריבי של קולומביה וכן לאוכלוסייה ששואפת לצאת מבוגוטה אשר יוכלו לגור וללמוד במקום. בנוסף, הם פתחו בעיר החדשה סניף של בית החולים המתקדם ביותר בבוגוטה – “SANTA FE”. מדובר בבית חולים בדרגה 44 עם מנחת מסוקים וציוד מתקדם ביותר, והראשון בעולם שיהיה בית חולים על טהרת ציוד חברת GE (General electric) שמייצרת מערכות MRI ו- FT מהמתקדמות בעולם”. ארז אומר.

מי האדריכל שאחראי לתכנון בית החולים?

“האדריכל הוא משה ספדי הישראלי, ממשרדי האדריכלים המובילים בישראל ובעולם שאחראי על פרויקטים רבים ומוצלחים. משפחת חיימה שכרה את שירותיו לבניית בית החולים בסרנה דל מאר והוא עשה שם עבודה מדהימה. בית החולים הוא אחד משני העוגנים הראשונים של העיר, יחד עם קמפוס אוניברסיטת לוס אנדס, ולאחר מכן תתחיל הבניה למגורים ומרכז מסחרי. נפגשתי לאחרונה חברת התשתיות שאחראית על כל העיר החדשה ויש להם כל מיני צרכים שחברות ישראליות בהחלט יכולות לספק”.

היכן החברות הישראליות משתלבות?

“הצורך הראשוני זה מים. עזרנו להם בנושא הטיפול במים וחברה ישראלית תספק 4 מתקני טיפול בשפכים של העיר ומשם זה התפתח לצרכים נוספים לבניית ופיתוח העיר. הם מעוניינים להפוך את העיר לפרויקט הדגל של יזמות בר קיימא ולהקים בעיר בין היתר גם מתקן להתפלת מים. ישראל מאוד חזקה בתחום וכעת היזמים נמצאים בצומת החלטה: או שיבנו צינור שיוביל מים לאורך 30 ק”מ מנהר המגדלנה שעיריית קרטחנה מאפשרת, אך יצטרכו מתקנים לטיהור המים שמצריכים אנרגיה יקרה ועלויות תפעול גבוהות מאוד. או שיבנו מתקן התפלה ייעודי עבור העיר. בישראל, מתקני ההתפלה נבנים בסמוך לתחנות כוח כדי לנצל את האנרגיה ולחסוך בעלויות, לכן אנו מחפשים עבורם חברות ישראליות להתפלת מים שיציעו פתרון אנרגטי בשילוב ההתפלה. חברות שתוכלנה להציע פתרון משולב של אנרגיה והתפלה – כנראה יזכו בפרויקט. אנחנו מבצעים סינון ראשוני לחברות שיש להן ניסיון וידע בתחום.

בתחום הביטחון, כיוון שהעיר נבנית ליד קרטחנה שיש בה אזורים פחות טובים בהם הפשע משתולל, ישנו אתגר גדול מאוד בביטחון לעיר החדשה. היזמים מחפשים פתרונות של רחפנים וחיישנים לאבטחת מתחם העיר ומתקניה. חברות ישראליות שיודעות לתת פתרון בתחום מוזמנות להציע את עצמן. אנו מעודדים גם את החברות הקטנות להשתלב בתחום.

ישנו פרויקט אילומינציה (תאורה) בעיר, בעיקר תאורת כביש ותאורת רחוב חכמה. בישראל יש ספר חברות שיודעות לתת פתרונות בתחום ואני נשמח לנסות ולשלבם בתחום זה.

היזמים אף מחפשים פתרונות של אינטגרציה למרכז השליטה על העיר שיוקם אף הוא, משם יופעלו רחפנים, חיישני מהירות, מתקן כניסה ימי לסירות ויכטות לעיר, מצלמות, ושירותים לתושבים.

אנו זקוקים לחברות ישראליות המספקות פתרונות אינטגרציה לחדרי שליטה עירוניים או מרחביים. בנוסף, חברה שיודעת להניח קו סיב אופטי לכל העיר. הסיב האופטי הלאומי של קולומביה עובר בכביש ליד העיר החדשה, אך כדי להביא את הסיב לכל המתחם צריך חברה שתעשה זו..

מאחר ובפרויקט יבנה אי מלאכותי עם בתים לעשירים ומפורסמים עם מזח צמוד לכל בית, תתאפשר עגינה של היאכטות לצד הבתים. תבנה תעלה שמקשרת בין הים לאגם פנימי שעובר בכל המתחם לאותה שכונה לעגינה. הצורך שלהם הוא בחברה שתבנה מערכת כניסה חכמה ע”פ זיהוי רק לסירות המורשות להיכנס למתחם. הם זקוקים למערכת של ניטור ימי שמספר חברות ישראליות מספקות ונשמח לקבל פניות בנושא”.

חברות ישראליות שמעוניינות להציע את פתרונותיהם בתחומים אלו והן בעלות ניסיון מוכח, מוזמנות לפנות!

צור קשר עם:

ארז זיונץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל