גידול קנאביס רפואי בקולומביה – עסק גדול עם צרכים רבים

ב-11 בינואר 2018, הכריזה ממשלת קולומביה כי תאפשר ייצוא של 40.5 טון מריחואנה רפואית בשנה, שהינם 44% מהצריכה עולמית כיום.

בכך הגיע לסיומו התהליך בקולומביה ששם לו למטרה להפוך את קולומביה ליצואנית מס’ 1 בתחום זה ובכך לעבור את ארה”ב וישראל,  שהשלטונות שם מאשרים יצוא של 33.2 ו-10 טון בהתאמה.

בשנה האחרונה הוקמו 21 חברות לגידול מריחואנה רפואית בקולומביה, רובן בהשקעה זרה של עשרות מיליוני דולרים (בעיקר מקנדה, ארה”ב וקצת מישראל) והיד עוד נטויה.

לפי התחזיות, שוק המריחואנה הרפואית העולמי יגלגל עד 2021 כ-40 מליארד דולר וההזדמנות בקולומביה עם כך גדולה מאוד. הידע הישראלי בתחום המריחואנה הרפואית הוא שם דבר כאן בקולומביה וישנו עניין רב בידע זה לאורך כל שרשרת הייצור; גידולים הידרופונים, דישון, השבחת זנים, אריזה חכמה, יצירת שמן קאנביס ומוצרים אחרים לתעשיית הפארמה והקוסמטיקה.

צורך מרכזי של תעשייה מתפתחת זו הוא ביטחון.

מספר חברות מקומיות פנו לנספחות המסחרית בבקשות לסיוע והכוונה לחברות ישראליות שיכולות לתת פתרונות ביטחון לאור מספר מקרים שקרו לאחרונה בקולומביה.

הערך הרב של הקנאביס צד את עינם של גורמים פליליים בקולומביה כפי שמתרחש במדינות אחרות בהם הוא מופק בצורה חוקית.

שוד חמוש של רכב המוביל סחורה, פריצות לאתרי הגידול, רחפנים לא מזוהים האוספים מודיעין על אתרי הגידול הם האתגרים המרכזיים שחברות הקנאביס התמודדו איתם לאחרונה בזירה המקומית.

הצרכים בהקשר זה ברורים לחברות המקומיות; חברות אבטחה היכולות לייעץ להן כיצד לעצב אסטרטגיית אבטחה לכל שרשרת הייצור שלהם (מאתרי הגידול, העברה לאתרי הפקת המוצרים הנלווים ועד לייצוא מחוץ לקולומביה), אמצעים טכנולוגים למעקב אחרי מוצריהם, אמצעים לבלדרות מאובטחת, אמצעי תקשורת מאובטחים, הכשרה של כוח אדם ומערכת ניהול מידע מאובטחת.

חברות ישראליות אשר פיתחו מומחיות בתחומים אלו מוזמנות ליצור קשר עם צוות הנספחות בהקדם על מנת לבחון אפשריות עסקיות עבורן כאן בקולומביה.

צור קשר עם:

ארז זיונץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל