לשכת הבנייה של צ’ילה באה לישראל, וזה רלוונטי לכל יזם וחברה ירוקה

בישראל, כשמדברים על קבלנים מרבית הזמן זה מגיע בהקשרים של השיפוץ האחרון בדירה או על קבלני קולות ממולחים… לעומת זאת, בצ’ילה, התאחדות הקבלנים היא מהארגונים החזקים במדינה המכיל בתוכו את השחקנים המשמעותיים ביותר בתחום התשתיות והבנייה יחד עם לובי משמעותי שחולש על רוב מקבלי ההחלטות בממשל.

לשכת הבנייה הצ’יליאנית (CCHC) הוקמה בין 1947 ל 1950, כאשר במהלך תוכניות המודרניזציה של לה סרנה (עיר בצפון צ’ילה) קבוצה של בעלי עסקים ואנשי מקצוע בתחום הבנייה חשבו על הרעיון של יצירת עמותה שתאחד אותם תחת גוף אחד.

הרעיון היה ליצור גוף של איגוד מקצועי, שנועד לשרת את הקהילה שאינו מוגבל לאזור סנטיאגו ויכסה את כל המדינה מבחינת השפעתו תוך יצירת ייצוג לא רק לבעלי העסקים של ענף הבנייה, אלא לכל הפעילים בתחום (יצרנים, ספקים, מפיצים, מפתחים עירוניים, מכללות אדריכלות, מהנדסים וקבלנים).

סקטור הבנייה בשנים האחרונות נמצא בתהליכי האצה וצפוי אף להתרחב בעקבות הממשלה החדשה הפיתוח הוא בסקטורים שונים כדוגמת פרוייקט הרכבת מהירה בין סנטיאגו הבירה לולפראיסו עיר הנמל, שדה התעופה החדש שנבנה בימים אלו ואמור להכפיל את הקיבולת שלו מ15 ל30 מליון נוסעים, נמל הסחורות שאמור להיבנות בסאן אנטוניו בשנים הקרובות או הגשר שיחבר את צ’ילואה לפוארטו מונט ויאריך את הכביש המדינתי בכ190 ק”מ.

חברי הלשכה מעורבים בכל הפרויקטים הללו ובעוד רבים אחרים ברמה המדינתית או המקומית בתוך הערים ובשטחים הפתוחים של המדינה. הארגון מחזיק כוח רב ברמה הפוליטית וברמת התכנון והפרסומים השונים של הארגון משפיעים על מקבלי החלטות בצ’ילה וביבשת כולה.

Sustainable living

חיבור לארגון עם יכולות ביצוע וכוח פוליטי כמו לשכת הבנייה יכול לסייע לכל חברה עסקית המעוניינת לקדם את פעילותה בצ’ילה ובאמריקה הלטינית כולה ובמיוחד חברות ישראליות שלרוב אינן מצטיינות בגישה נוחה למכרזים ולפעילויות תשתית רחבות.

לחברות ישראליות רבות יש מה להציע בתחומי התשתיות אם בחומרים מתקדמים שיטות בנייה חדשניות אך גם עם ניסיון פרוייקטלי והנדסי לא מבוטל שמעניין חברות רבות בצ’ילה.

חברות רבות בלשכה כבר מטמיעות אצלן מוצרים ישראליים שונים אך מחפשות תמיד חידושים בתחום והטמעה של שיטות עבודה יעילות וחסכניות יותר. אחד התחומים המסומנים כל שנה כגורם העיקרי לעליית המחירים וירידת הרווחיות בענף הוא כוח האדם והפריון של העובדים שבו לכמה חברות ישראליות יש פתרונות מעניינים בתחומי השליטה והבקרה על עובדים ומכונות.

יש חיפוש מתמיד אחר פתרונות אופטימיזציה וייעול של תהליכי העבודה אך גם של החומרים והשיטות בהם משתמשים.

תחום הבנייה הירוקה שנכנס כתקן בישראל בשנים האחרונות מעניין מאוד את הענף בצ’ילה ומסתמן כסטנדרט העתידי של רוב הבנייה החדשה במדינה.

מן הצד השני גם לתחום בישראל יש הרבה מה ללמוד מהלשכה הצ’ילנית כיוון שכל תחום המוכנות לרעידות אדמה שהצמיח את “שוק התמ”א” הופך רלוונטי יותר משך השנים וחברות רבות רוצות להכניס תקנים קיימים לבנייה שלהן בארץ.

לצ’ילה יש נסיון רב ברעידות אדמה משמעותיות וכנראה דוגמא טובה לכך היא שיש כחמש מילים שונות לעוצמות שונות של רעידות אדמה (מה שנחשב בישראל לרעידת אדמה נקרא כאן רטט) ולכן תקני הבנייה שלה הם בין המחמירים בעולם.

גם בהשוואה עולמית הצ’ילנים מצליחים להטמיע במדינה האחדה מאוד ברורה של תקני הבנייה לא מעט בגלל לשכת הבנייה שמאחדת חלקים משמעותיים מהשוק ומתפקדת לעיתים ככלי מסייע לרגולטור.

הגעה של מומחים מהתחום יכולה לסייע רבות לקבלנים ויזמים ישראלים ללמוד על שיטות חדשניות ומנוסות למיגון ובניית מבנים מוגנים שאף יודעים להפיק משהו ממצבי הקיצון הללו.

בשבוע האחרון של מאי תגיע לארץ משלחת של לשכת הבנייה הצ’ילנית שתכלול חברי הנהלה בכירים כמו גם מנהלי חברות גדולות מהארגון שיגיעו לישראל כדי להיחשף לטכנולוגיות מתקדמות פגישות עם גורמי ממשל שונים וסיורים בשטח בפרוייקטים ישראליים מובילים.

לוח הזמנים של המשלחת לקראת סגירה סופית ואנו מעוניינים לחשוף את המשתתפים לחברות ישראליות מובילות ומעניינות שמכוונות לשוק הלטיני.

הנספחות המסחרית בסנטיאגו מזמינה אתכם לפנות אלינו בהצעות לפגישות וביקורים בתעשייה הישראלית בתחומי התשתיות האדריכלות והבנייה במטרה לחשוף את חברי המשלחת לכמה שיותר גורמים פעילים בארץ.

הקדימו ליצור קשר כיוון שחלונות הזמנים הפתוחים הולכים ונסגרים.

צור קשר עם:

הדר שור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל