רק אחרי שהות של שנה בפרו, במהלכה הבנתי עד כמה הנושא של החדרת חדשנות לcorporates כאן הוא מאתגר, ביקור בcorporate accelerator בלימה הפך להיות אירוע מיוחד בשביל ישראלי כמוני, שהתרגל לכך שכשהוא זורק אבן בתל אביב הוא יפגע במישהו שיש לו סטארט אפ.
Wayra הוא שמו של האקסלרטור של חברת Telefonica Peru, השלוחה המקומית של חברת-האם האימתנית מספרד. מדובר באקסלרטור הראשון בהיסטוריה של פרו, שמאז הוקם ב2011 הוא עדיין המוביל במדינה, ולא רבים נוספים הוקמו בעקבותיו.
כיאה למנהל של מוסד שכזה, מנהל האקסלרטור, Jaime Sotomayor, הוא אחת הדמויות המרכזיות בסצינת החדשנות הפרואנית, ומעורב ומקדם הרבה יותר מאשר רק את מה שבתחומי אחריותו הישירה. בTelefonica Peru הוא בפועל אחראי גם על נושא הסקאוטינג והחדשנות בכללותו, פשוט משום שאין בנמצא מישהו אחר בעל תפקיד כזה שם. בנוסף הוא מעורב גם בטיפוח חדשנות וסטארטאפים במסגרות ממשלתיות ומוניציפליות. בקיצור, all around player.
אותה פגישה ראשונה שלנו נסבה סביב נושאים רבים ומגוונים, אשר ביקור אפשרי שלו בישראל היה רק אחד מהם, ועם זאת כעבור ימים בודדים הוא הודיע לי שהוא החליט להיענות להצעתי ולהגיע לארץ לביקור בסוף ינואר סביב האירוע השנתי של Our Crowd.
הלו”ז העשיר שארגננו לו בנספחות לכבוד הביקור, הוא קצת מעבר ל”סיור החדשנות” הלימודי הרגיל שעושים אנשים שכמותו בישראל – טרם הביקור ביצענו יחדיו מיני-סקאוטינג לאתר חברות ישראליות שעשויות לעניין את החברה שלו, והוא צפוי לפגוש את רובן בישראל, כשלב מקדים לשיתוף פעולה אפשרי. רוב החברות הללו הן חברות סטארטאפ, ומכאן האתגר הגדול של לגשר על הפער הגיאוגרפי והכלכלי על מנת להביא סטארט-אפ ישראלי למקום כמו פרו למטרות עסקיות של ממש (ולא רק למטרת “בואו תלמדו מהסטארט אפ ניישן”). אבל אתגר הוא מושג מובנה בכל פעילות עסקית של ישראל בפרו, ולכן נמתין לבאות ואולי נופתע שוב לטובה. ואיך שלא יהיה – יש לי מעתה לפחות מקום אחד בלימה שבו אני יכול להרגיש כאילו אני בשדרות רוטשילד בתל אביב.