שיקגו עוברת לאנרגיה מתחדשת

העיר שיקגו ממשיכה בתנופת פיתוח ובניית עתיד טוב יותר לתושביה. בפוסט קודם הזכרתי את ‘חוק השקיות’ המקומי.

עוד לאחרונה עברו תקנות למיסוי נוסף על משקאות ממותקים, אך אלו היו בתוקף למספר חודשים בלבד ובוטלו. כך או כך, העירייה לא עוצרת ופועלת במגוון ערוצים בכדי להמשיך ולהשתפר. תחום נוסף הוא אנרגיה ובדגש על אנרגיה מתחדשת.

Chicago Smart Lighting Program

מוקדם יותר השנה הכריזה העיר על מעבר לצריכת אנרגיה ממקורות מתחדשים בלבד בבניינים שבניהולה.

אזכיר- מדובר על עיר עם יותר מ-2.7 מיליון תושבים, וכ-9.5 מיליון תושבים ברצף האורבני שכולל את העיר שיקגו, ומכונה- Chicagoland.  ההכרזה מתייחסת לבניינים שהעירייה מפעילה, כולל בפארקים, בי”ס ואחרים. צריכת החשמל של בניינים אלו עמדה על כ-1.8 מיליארד קוט”ש ב-2016, מקבילה לצריכת החשמל של כ-300,000 בתים בארה”ב, או ל-8% מצריכת החשמל השנתית בעיר שיקגו.

אם לוקחים בחשבון שהעיר התחייבה להשלים את המהלך עד לשנת 2025- מדובר בפרויקט שאפתני בהחלט. במידה ואכן יושלם בהצלחה- זה יהיה פרויקט העירוני לאנרגיה מתחדשת הגדול ביותר בארה”ב.

לשם השוואה, לאחר מכן הכריזה עיריית אטלנטה על פרויקט דומה. יש לזכור שאטלנטה הכריזה שיגיעו ליעד ב-2035 ושאטלנטה היא המטרופולין ה-9 בגודלו בארה”ב (שיקגו מספר 3).

את ההכרזה הזו אגב עשה ראש העיר בחניכת הגג הסולארי של האקווריום בעיר: התקינו 900 פאנלים סולאריים והחליפו 1,000 נורות לנורות LED במטרה להפחית את צריכת האנרגיה של האקווריום ב-50%.

HPS vs LED in Chicago

 

 אם כבר הזכרנו LED- מעבר ל-100% אנרגיה מתחדשת בבניינים של העירייה אינו המיזם היחיד שלהם בתחום ההתייעלות האנרגטית. בקיץ האחרון העיר החלה להחליף את תאורת הרחוב הסטנדרטית (נורות HPS) בתאורה יעילה יותר (LED). מדובר בהחלפת כ-270,000 נורות ברחבי העיר. לפרויקט זה יש השפעות חיוביות נוספות, מעבר להתייעלות האנרגטית:

  • התחילו בשכונות הפחות בטוחות בדרום ובמערב העיר- במטרה להפחית פשיעה
  • בטיחות גבוהה יותר- כאשר תאורת ה-LED עדיפה למשתמשים בכביש
  • זיהום אור נמוך יותר
  • וכמובן- עבודה מקומית ויצירת משרות חדשות במשך מספר שנים

עוד על הפרויקט הזה ניתן לקרוא כאן  וגם כאן 

צור קשר עם:

גיא כהן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל