קולומביה הוגדרה על ידי ה-FAO, ארגון המזון והחקלאות של העולמי כאחת מ-5 המדינות בעולם שצריכות לממש את הפוטנציאל החקלאי שלהם ולהפוך ליצרנית מזון עולמית על מנת שהעולם יוכל להימנע ממשבר מזון בשנת 2030. היום קולומביה רחוקה מיעד זה, ולמרות יצוא מרשים בתחום הקפה, הפרחים, בננות ואננס, קולומביה עדיין לא מסוגלת לעמוד בצרכי המזון המקומיים שלה.
ממשלת קולומביה פתחה בתכנית משלה להכשרתם של מעל מיליון הקטארים לטובת מימוש חזון זה וכן קיבלה החלטה להכשיר כמה שיותר שטחים חקלאיים באזורים ששוחררו לאחרונה במסגרת הסכם השלום משליטת ארגוני הגרילה על מנת לוודא אחיזה של השטח בידי אזרחים.
עקב האכילס של קולומביה בשלב זה הוא שעיקר הייצור החקלאי נמצא בידי חקלאים קטנים, אשר מתקשים להשקיע בטכנולוגיות חדשות ובכך להגביר את התוצרת של שדותיהם. אתגר נוסף הוא נושא חיי המדף של המוצרים הקולומביאנים אשר פוגעים ביכולתם לייצא את מוצריהם. אך מעל הכל, הוא העדר הניסיון והידע המתכלל להביא חדשנות, טכנולוגיה וכלי ניהול לחקלאים כדי להפוך ליעילים ויצרניים יותר. כאן נמצאת ההזדמנות לחברות הישראליות, בעיקר חברות האינטגרציה החקלאית הישראליות, עם ניסיונן הבינלאומי המוצלח. פרויקטים כמו שמצאה חברת AGRONEGOCIOS הישראלית, פרויקטי חממות לגידול פלפלים ועגבניות כמו גם הקמת מרכזי אריזה מתקדמים וכן סיוע בשיווק התוצרת, הינן רק קצה קרחון בקולומביה. כמות האפשרויות לפרויקטים חקלאים גדולים היא ענקית.
אך כמובן, טכנולוגיה וידע לא תמיד מספיקים, יש צורך גם במימון. בהקשר זה, הנספחות המסחרית יצרה קשר עם משרד ה-IFC, International Finance Cooperationׂ), הזרוע של הבנק העולמי אשר משקיעה ומספקת שירותי ייעוץ לפרויקטים עסקיים בכל העולם בקשת רחבה של סקטורים. נציג ה-IFC שאחראי על מימון פרויקטים חקלאיים באמל”ט סיפר שמבחינתו, אין בעיה של כסף, יש בעיה של פרויקטים טובים. לדבריו, פרויקטים חקלאיים בקולומביה הן יעד מועדף בעיני ה-IFC אך הוא מתקשה לאתר פרויקטים טובים, ומניסיונו בעבר עם חברות ישראליות באפריקה, הוא מאמין שחברות ישראליות יכולות להיות בהחלט ראויות להשקעות ה-IFC בקולומביה. באופן כללי, ה-IFC יכול להציע עד 30% מימון לפרויקט חדש ועד 100% להרחבת פרויקט קיים אך כל החלטה תלוית פרויקט לכן מודל זה גמיש.
חברות אשר היו רוצות לבחון שימוש במימון פרוייקטים חקלאיים מוזמנים ליצור קשר עם הנספחות.