
בין התאריכים 12-15 באוקטובר קיים הבנק העולמי בוושינגטון את אירועי הפגישות השנתיות 2017 (Annual Meetings 2017). במסגרת כנס זה, אשר מתקיים מדי שנה, מתכנסים צוותי הבנק ונציגי מדינות חברות הבנק מרחבי העולם לדון בנושאים והאתגרים על סדר יומם. השנה, כהמשך לביקור נשיא הבנק העולמי בישראל בחודש פברואר במהלכו הוא התרשם עמוקות מהחדשנות של התעשייה הישראלית, הוביל משרד הכלכלה והתעשייה אירוע פאנל בנושא חדשנות ככלי התורם לצמיחת הכלכלה במדינות מתפתחות.
פאנל זה, אשר התקיים כחלק אינטגראלי מתוכנית הפגישות השנתיות, אורגן בשיתוף פעולה עם יחידת החדשנות של הבנק ( Innovation and Entrepreneurship unit) והוא ראשון מסוגו בהסטוריית שיתוף הפעולה של משרד הכלכלה והתעשייה עם הבנק. הפאנל עסק בהצלחתה של ישראל ביצירת סביבת סטארט-אפ שתומכת בצמיחת המשק ובניסיון לייצר Eco-System של חדשנות וטכנולוגיה במדינות מתפתחות. את האירוע פתח מנהל בכיר של היחידה מר קלאוס טילמס ומנכ”ל משרד האוצר מר שי באב”ד. בין הנוכחים בקהל היו נציגי המשלחת הישראלית אשר הגיעה להשתתף בפגישות השנתיות, ביניהם המשנה לנגידת בנק ישראל ד”ר נדין בודו טרכטנברג והמפקחת על הבנקים ד”ר חדוה בר.
בזכות ההרכב המגוון של משתתפי הפאנל, האירוע זכה לתשומת לב משמעותית בקרב אורחי הכנס וצוותי הבנק הבכירים. בנוסף, האירוע קיבל חשיפה באמצעות בלוג של הבנק העולמי בו הודגשו, שיתוף הידע והניסיון של ישראל עם מדינות מתפתחות ויצירת פלטפורמה עם הבנק לשיתוף פעולה עתידי.
סיפור הצלחתה של ישראל כ-Start-Up Nation וניסיונה בבניית Eco-System שתורמת לפריחת יזמות בארץ הוצג ע”י אורן סימיניאן, מייסד מרכז היזמות של אוניברסיטת תל-אביב Star-TAU ודמות מפתח בסצנת הסטארט-אפ הישראלית. בנוסף דיבר סימניאן גם על הצורך לכלול פריפריות וקבוצות מוחלשות כלכלית בתהליכי יצירת סביבה לפיתוח יזמות. לדבריו, שיתוף פעולה בין שלושה שחקנים עיקריים – ממשלה, אקדמיה וסקטור פרטי, הינו קריטי במאמץ לגשר על הפער ולאפשר צמיחת יזמות במדינה. נציגים מקניה וגאנה שיתפו בדוגמאות מעולם הפיתוח והרחיבו על תמורות שחוללו סביבות פיתוח סטארט-אפים וחדשנות במדינות שלהם.
מנכ”ל משרד האוצר שי באב”ד התייחס לנושא מדיניות פיתוח סביבת סטארט-אפים והדגיש כי כל מדינה צריכה לשאול את עצמה כיצד היא צריכה לפעול כדי להכין היום את כוח העבודה בעוד 20 שנה. כמו כן, הזמין מנכ”ל משרד האוצר את משתתפי הפאנל ואת האורחים להגיע לישראל כדי ללמוד מניסיונה כמדינה שהתמודדה בעבר עם אתגרים דומים והצליחה להתגבר עליהם בזכות טכנולוגיה חדשנית וסביבה שמעודדת יזמות.
הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה בוושינגטון, אשר עובדת בשיתוף פעולה עם יחידת החדשנות של הבנק העולמי, מערך הנספחים המסחריים ויחידת המוסדות הפיננסיים הבינלאומיים ואפריקה במינהל לסחר חוץ, פועלת לאיתור הזדמנויות עסקיות לחברות ישראליות במוסדות הפיננסיים הבינלאומיים. למידע נוסף ניתן לפנות ללנה קובלוב: lena.kovalov@israeltrade.gov.il

