בשנים האחרונות, הפך עולם הטכנולוגיות הפיננסיות (הפינטק) להיות לחלק בלתי נפרד מחיינו מבלי שבכלל הבחנו בכך. בעוד שעד לא מזמן, עבור העברת כסף היינו צריכים לגשת פיזית לבנק, היום אנו לוקחים הלוואות או משלמים ארנונה בזמן הנסיעה לעבודה או במיטה בערב דרך הפלאפון כדרך קבע. עולם הפינטק מציע מגוון רחב של שירותים, החל מהלוואות, תשלומים, נק’ מכירה חמות, סייבר, העברות תשלומים, ניהול הון השקעות וחסכונות, מטבעות דיגיטליים ועוד.
הצמיחה המטאורית של תחום זה החלה לפני מספר שנים בעוד שההשקעות העולמיות בענף הפינטק עד 2014 עמדו על פחות מ-10 מיליארד דולרים לשנה, בשנה זו הן כבר קפצו ל-29 וב-2015 עמדו על 47 מיליארד דולר. עם זאת, לפי אתר “Fortune”” ב2017 כלל ההשקעות צפויות להגיע לסכום של 150 מיליארד הדולר.
אין ספק, כי השנים האחרונות הן השנים של הפינטק עם ריכוז החברות הגבוה ביותר בעמק הסיליקון, ניו יורק, ישראל, אירופה, אנגליה וסין. באופן מפתיע ומרשים כאחד, זכתה ישראל לתואר המדינה בעלת האקו-סיסטם הידידותי ביותר לחברות הסטארט-אפ בתחום הפינטק, לצד ארה”ב ואנגליה.
בכל הקשור למגמות הצפויות בשנה הקרובה, אנו עתידים לראות עליה בשיתוף הפעולה בין המוסדות הפיננסיים המסורתיים לפינטק, צמיחה בתשלומי הP2P (Peer to Peer) בזמן אמת, אימוץ גובר של טכנולוגיית הבלוקצ’יין גם על ידי מוסדות בנקאיים מסורתיים, מעבר משימוש בשירותי הפינטק מאופליין לאונליין ועוד. עם זאת, מה ישפיע יותר מהכל על עתיד הפינטק הוא האינטגרציה שלו בחיי היום יום שלנו זאת יחד עם יכולתן של חברות המספקות שירותים אלו, להבטיח חווית שימוש מאובטחת.
הכנס המוביל בתחום הפינטק, MONEY 2020, יתקיים השנה באוקטובר בין ה-22-25 בלאס וגאס, ארה”ב. מעריכים שכ-4500 חברות יציגו את הטכנולוגיות שלהן, מ-85 ארצות שונות וכ-1700 נשיאים ומנכ”לים יגיעו לתערוכה. בתערוכה יציגו את מוצריהן החברות המובילות בתחום.
בין החברות הישראליות המשתתפות בכנס ניתן למצוא את TheTaRay, המביאה טכנולוגיות ניתוח ביג דאטה בצורה פשוטה להבנה ותפעול; BondIT, שפיתחה מערכת חכמה להמלצות וניהול מסחר באגרות חוב; CallVU, המספקים מרכז פתרונות שלשירותי תקשורת מתקדמים המשפרים אוטומציה בערוצי תקשורת עם לקוחות; PayKey, פתרונות תשלום “בין עמיתים” (P2P); SecuredTouch, שפיתחה פתרון אבטחה מתקדם לזיהוי ואימות משתמשים במובייל ועוד חברות נוספות רבות.
אנחנו נהייה שם בביתן הלאומי ונסייע בחיבורים בין 12 החברות המשתתפות בין לקוחות ומשקיעים פונטציאליים.
הפוסט נכתב בסיוע צוערי משרד הכלכלה נטאשה זנגין, גל סף ודקלה גרשוני