על רקע ההתאוששות במשבר הכלכלי בברזיל גם היצואנים הישראלים לברזיל יכולים לנשום לרווחה.
על פי נתוני היבוא של משרד התעשייה והמסחר הברזילאי, נרשם זינוק של 49.8% ביבוא מישראל לברזיל במחצית הראשונה של 2017, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
היבוא של ברזיל מהעולם צמח בכ-7% באותה התקופה, לאחר ירידה עקבית בשנים האחרונות. נתון זה, לצד איניקטורים נוספים כגון ירידת האינפלציה ממספר דו-ספרתי לאמצע היעד של הבנק המרכזי (מה שמאפשר לבנק להוריד באופן עקבי את הריבית ובכך לעודד השקעות) מעיד על התאוששות הכלכלה הברזילאית. נתון נוסף אשר מסייע לברזיל לצאת מהמשבר הוא הגידול המתמשך במאזן המסחרי. בחודש שעבר נרשם שיא של 28 שנים כאשר העודף במאזן המסחרי החודשי עמד על 7.2 מליארדי דולרים והתחזית היא לסיים את 2017 עם עודף של 60 מליארדי דולרים במאזן השנתי. לזאת מצטרף דו”ח של קרן המטבע העולמית שפורסם לאחרונה אשר תיקן כלפי מעלה את הצמיחה הצפויה לברזיל לשיעור של 0.3% בשנת 2017 ו-1.3% בשנת 2018. כזכור, בשנתיים האחרונות הצטמקה הכלכלה הברזילאית ביותר מ-7%. ההתאוששות בכלכלת ברזיל מיוחסת בין היתר למדיניות הפיסקלית של הממשל החדש אשר חתך משמעותית את הוצאות הממשלה ומוביל רפורמות חשובות.
יחד עם זאת, למרות האווירה האופטימית בשווקים וההתעוררות בביקושים ובתפוקות, ברזיל חווה עדיין משברים פוליטיים מורכבים כאשר גורלו של הנשיא הנוכחי מישל טמר נמצא כעת טרם הצבעה של הקונגרס אשר צפוי להכריע באם לפתוח בחקירה נגדו בגין שחיתות. במקביל הורשע בשבוע שעבר בערכאה ראשונה הנשיא לשעבר אינאסיו לולה דה סילבה ונידון לתשע וחצי שנות מאסר. לולה כבר הכריז שירוץ לבחירות ב-2018 והוא המועמד המוביל נכון לעכשיו על פי הסקרים.
לסיכום, משברים פוליטיים תמיד היו ותמיד יהיו, אבל נראה שכלכלת ברזיל נמצאת במסלול של התאוששות. עכשיו זה הזמן לנצל היטב את ההזדמנות, במיוחד לאור הגישה המועדפת של תוצרת כחול-לבן לשוק הברזילאי בזכות הסכם האס”ח (אזור סחר החופשי) אשר מקנה ליצואנים ישראלים יתרון משמעותי על פני יצוא מתחרה מצפון אמריקה, אירופה ואסיה.