למה לעזור לאיש שמפחד ממטוסים עוזר לחקלאות הישראלית?

בשבוע שעבר חזרתי עם הצוות שלי מביקור במחוז אטקמה שבצפון צ’ילה. הוזמנו על ידי מושלת המחוז כדי להיפגש ולהיחשף לאתגרים היחודיים שבפניהם עומד המחוז הזה שבו יושב המדבר היבש בעולם. במסגרת הביקור פגשנו את מר מנואל גונזלס שהוא בעל מטע זיתים שזכה בתוכנית של משרד החקלאות לשיפור טכנולוגיות חקלאיות. מנואל ירש את המטע מאביו ששתל אותו בתחילת המאה סביב מטע קטן יותר ששתל סבו. כששאלנו את מנואל על מה שקיבל ואילו עוד טכנולוגיות הוא מכיר הוא הסביר שהוא מכיר את מה שמשרד החקלאות מביא לו. מנואל לא נוסע לתערוכות כיוון שמאקטמה חייבים לטוס כדי להגיע לסנטיאגו והוא “לא סומך על מטוסים” כששאלנו הלאה הוא הסביר שגם רכבות ומכוניות זה לא ממש בטוח מבחינתו ובצורה כללית הוא מעדיף לא לסוע למקומות שהוא לא יכול להגיע אליהם על הסוס שלו.

הפגישה הזו עם חקלאי מקומי הבהירה לנו את הפער הענק שיש כאן בין עיר הבירה לשאר המדינה. צ’ילה היא אמנם מדינת OECD מתקדמת הנמצאת ברוב המדדים מעלינו או מתחתינו אך אי השוויון בה הוא הקיצוני ביותר (יחד עם מקסיקו). חברות ישראליות רבות שמגיעות לסנטיאגו שואלות אותנו מה כבר יש להן להציע לשוק מפותח כמו צ’ילה אך מנואל הוא הדוגמא הטובה ביותר לצורך שקיים בשוק המקומי לטכנולוגיות ישראליות. התוכנית לשיפור טכנולוגיות שבה זכה עזרה לו להתקין בריכת אגירה קטנה של כמה עשרות קובים ורשת של טפטפות במטע. מבחינתו מדובר על שידרוג משמעותי מהעבודה שעשה אביו בהשקייה פרטנית של כל עץ אבל כישראלים היה קל לזהות כי מערכות ההשקיה שהותקנו אצלו לפני כמה שנים ותיקות מאוד ומשתמשות בטכנולוגיה ישנה. הבעיות איתן הוא מתמודד היום נפתרו כבר בעבר והוא בעצם רק מחכה למי שיביא לו אותן.

הפריחה במחוז קופיאפו

שווה  להתעכב גם על נקודה זו . בניגוד לחקלאי הישראלי, או בעצם לרוב הישראלים, הפועל הצ’ילני הממוצע לא יצא מגדרו לפתור בעיה בה הוא נתקל ויעדיף להתמודד איתה כל יום ולא לפתור אותה. כאשר מובאים פתרונות הם שמחים לאמץ אותם אך בצורה עצמאית לרוב החקלאי המקומי לא ילך לבדוק כיצד ניתן לפתור את האתגר בפניו הוא ניצב ויעדיפו להשתמש בשיטות הישנות והמוכרות.העובדה הזו בשילוב עם מצוקת ניהול המים והיובש במחוז מהווה הזדמנות עסקית טובה לחבורת ישראליות עם פתרונות טכנולוגיים לתחומי המים והחקלאות. דרום המחוז מרוצף עמקים פוריים וההכנסה העיקרית באזור היא מחקלאות כך שהשוק המקומי קיים וממתין לפתרונות חדשניים. הפתיחות וההזמנה של המושלת מראים על המוניטין הטוב של התעשייה הישראלית ויש מוכנות גבוהה מצד כל השותפים שפגשנו להטמיע טכנולוגיות ישראליות וללמוד מהנסיון הישראלי.

אני מזמין חבורת ישראליות עם פתרונות חדשניים ומסורתיים בתחומי המים והחקלאות לפנות אלינו בנספחות כדי שנוכל להציע אתכם לאנשי מחוז אטקמה שצמאים לפתרונות מים וחקלאות. אנו מתעתדים לחזור למחוז בחודשים הקרובים כדי לערוך סמינר טכנולוגיות (דומה לסמינר שנערך בסנטיאגו לאחרונה) ונשמח לשלב בו כמה שיותר חברות ומומחים ישראליים. אם מנואל לא יגיע לישראל בואו נביא את ישראל למנואל.

צור קשר עם:

הדר שור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל