סקטור המים הוא כידוע אחד מענפי היצוא הבולטים של ישראל. הטכנולוגיות הישראליות בתחום הן שם דבר בעולם והאופן בה ישראל הצליחה להתגבר על מחסור המים שלה הוא מושא הערצה הן בקרב אנשי מקצוע בתחום אך גם בקרב מקבלי החלטות ומובילי דעה.
בכדי למנף את הפוטנציאל העסקי הגלום ביצוא טכנולוגיות מים ישראליות לברזיל, קיימנו לאחרונה ונקיים בשבועות הקרובים מספר פעילויות בכדי לקדם את החברות הישראליות בשוק המקומי.
הפעילות הראשונה בתחום השנה התקיימה במהלך עוד בחודש מרץ עת מנהל תוכנית Israel NewTech, עודד דיסטל, הגיע לברזיל לשבוע עבודה לצורך קידום הסקטור, בניית שיתופים פעולה וקידום תערוכת Watec אשר תתקיים בארץ בספטמבר. עודד ביקר בסאו פאולו, ברזיליה, ריו ובלו הוריזונטה והציג את מגוון האספקטים של הסקטור במספר תחומים כגון ניהול משקי מים ברמה הלאומית וברמת התאגיד, טיהור שפכים, מים וסביבה, מים וחקלאות, וכן שימושי מים בתעשיות הנפט וגז, המכרות ותעשיות נוספות. פרטים נוספים על הביקור ניתן למצוא כאן.

פעילות שנייה, שהתקיימה בשבוע האחרון של חודש מאי, כללה ביקור והכשרה של מספר מנהלים מובילים ב-SABESP (חברת המים של מדינת סאו פאולו) שהתקיימה בגיחון (חברת המים של ירושלים). במסגרת הפעילות קיבלו החברים מברזיל הכשרות בנושאי ניהול תאגיד, צמצום הפסדי מים ברשת העירונית, שילוב טכנולוגיות חדשות ברשת העירונית ומתודלוגיות עבודה שונות. כל המשתתפים ציינו שהשבוע היה מוצלח מאוד ושהשת”פ בין שני התאגידים יימשך ושאין ספק ש- SABESP תאמץ לפחות מספר מתודולגיות עבודה וטכנולוגיות ישראליות.
בימים אלו, מתקיים בארץ סיור עיתונאים בתחום המים לצורך קידום תערוכת Watec וסקטור המים הישראלי מרחבי העולם. חברי המשלחת יבקרו באתרים העיקריים של משק המים בארץ, יפגשו חברות וכמובן ישמעו הרצאות ויראו מצגות על משק המים הישראלי. מברזיל ממשתפת בסיור עיתונאית טכנולוגית מובילה של מגזין ה-EXAME, הגרסה הברזילאית של ה-Economist. הסיבה בגינה הוחלט לשלוח עיתונאית ממגזין כלכלי מוביל (ולאו דווקא מעיתון מקצועי בתחום המים) הייתה כדי לחשוף את רובד מקבלי ההחלטות ומנכ”לים של חברות ליכולות של התעשייה הישראלית המים, ולאו דווקא לאנשי המקצוע הטכניים בתחום שכבר מכירים ביכולות אלו.
בהמשך לסיור העיתונאים בארץ, אנו נקיים ב-13/6 סיור עיתונאים מקומי בברזיל אליו יוזמנו עיתונאים מקצועיים מתחום המים ועיתונאים ממגזינים מובילים לסיור בהתקנות של חברות ישראליות בברזיל. מעבר להעברת המסר הכללי על יכולותיה של ישראל בתחום, מטרת הסיור היא להראות שכבר מתקיים שת”פ ענף בתחום ושהטכנולוגיה הישראלית כבר מסייעת לפתור לפחות חלק מבעיות המים של ברזיל.
פעילות אחרונה בסדרת פעילויות זו תהיה שני ימי טכנולוגיות מים ישראליות שיתקיימו בתאגידי המים של המדינות Ceara (תאגיד CAGECE) ו-Rio Grande do Norte (תאגיד CAERN) בסוף יוני. במסגרת פעילות זו, יציגו חברות המים הישראליות הפעילות בברזיל את הטכנולוגיות שלהם בפני קהל של מנהלים ואנשי שטח בחברות המים של מדינות אלו. כמוכן יוזמנו לאירועים אנשי ממשל ואנשי מקצוע מהתחום שלאו דווקא עובדים בתאגידים. מדובר בפעילות שהפכה למסורת ובה בכל סמסטר אנו מקיימים יום כזה חברת מים מדינתית אחרת. ישנם כבר מספר סיפורי הצלחה של עסקאות שנרקמו כתוצאה מפעילויות העבר ואנו מקווים שגם פעילות זו תניב הצלחות עסקיות.
לסיכום, אני מאמינים בפוטנציאל המסחרי הגדול של טכנולוגיות מים ישראליות כאן בברזיל ועושים כל שביכולתנו בכדי להגשים אותו. נשמח לעמוד לרשות כל חברה, בין אם כבר פעילה כאן או לאו, שמעוניינת לפתח את עסקיה בברזיל.