מה כורה בצ’ילה? תחום הכרייה בצ’ילה מחפש פתרונות…

רבים מאיתנו מכירים את צ’ילה מטיולים אחרי הצבא בדרום המדינה בקרחונים ובשמורות ואחרים אף עלו לצפון המדינה לביקור במדבר העד השוכן בצפון המדינה (360 ימי שמש בשנה!). מה שרבים לא יודעים הוא שבצפון המדינה שוכן מקור ההכנסה העיקרי של המדינה הארוכה הזו-מכרות הנחושת. חלקכם אולי זוכרים את התקרית משנת 2010 שבה נלכדו 33 כורים במכרה בקופיאפו, אך מה שלא ידוע לרוב הקוראים הוא שפעילות הכרייה הזו היא מרכזית והכרחית לכלכה המקומית ונמשכת כבר עשרות שנים. המכרה שבו קרה האירוע שציינתי פעיל כבר כמעט 130 שנה וממצאים אריכאולוגיים מצביעים שאף הרבה לפני כן היתה כאן כרייה.

שוק הכריייה הצ’ילני הוא התורם המשמעותי ביותר ליצוא והתמ”ג המקומי (ע”פ נתוני 2016 כ49% מהיצוא שהם כמעט 20% מהתמ”ג) והיא היצואנית הגדולה ביותר של נחושת בעולם, עם כמעט שליש מההיצע העולמי. השוק מהווה גורם מרכזי בכלכלה המקומית כבר שנים ארוכות והיה מוקד התעסוקה והפעילות העיקרי במדינה. ההאטה העולמית והירידה במחירי הנחושת גרמו להבנה בממשל שההסתמכות על מקור יחיד להכנסות בעייתי ויש שאיפה להפחית בהיקף התלות במחצב.

ההזדמנויות בתחום הכרייה בצ’ילה טמונות בהיקפי השימושים של התעשייה. לדוגמא תעשיית המכרות בצ’ילה, המקיפה כ-26 חברות, השתמשה בכ-15 אלף ליטר של מים לשנייה בשנת 2014 (כרבע מצריכת המים הכוללת בישראל באותה שנה). מתוך כמות זו כ-40% הגיע משאיבת מים ועוד כ-16% ממים מותפלים. הכמות הזו כולה צריכה להיות מטופלת בסוף התהליך שכולל בתוכו מספר חומרים מסוכנים לסביבה ותוצרים מזיקים אחרים. נתון נוסף הוא שתעשיית הנחושת צרכה בשנת 2015 אנרגיה השווה ליותר מ45 מליון Mwh (כלל משק החשמל הישראלי באותה שנה צרך כ-57 מיליון). היקפים כאלו של צריכת חשמל ומים בשוק שמחיריו בירידה בשנים האחרונות מחייבים את החברות להתייעל ולחיפוש אינטנסיבי של חלופות זולות ונקיות יותר לפעילות הקיימת שלהן.

כמרכז עולמי בתחום, צ’ילה מארחת את אחת התערוכות המרכזיות בתחום המכרות בצ’ילה ובעולם- תערוכת אקספונור שמתקיימת השנה ב15-19 למאי. במסגרת התערוכה מציגים השחקנים המשמעותיים בשוק הכרייה והמחצבים העולמי את החידושים האחרונים בשוק והיא מרכזת אליה אלפי מבקרים מהמדינה והעולם. בתערוכה נציגות משמעותית של מספר מדינות מובילות בתחום המכרות כמו אוסטרליה, דרא”פ ורוסיה והשנה, בעקבות פתיחת הנספחות המסחרית החדשה, החלטנו לפתוח ביתן ישראלי בתערוכה. בביתן יוצגו טכנולוגיות רלוונטיות של חברות ישראליות לתחום המכרות בסקטור המים, המכונות והאופטימיזציה. הנספחות קיבלה פניה ממספר נציגים של חברות ישראליות שישתמשו בביתן לקיום פגישות ולהצגת הפתרונות מתוך מטרה לחשוף את הגורמים בתחום מפתח זה לתעשייה הישראלית.

אף שלישראל אין תעשיית מכרות משמעותית ישנם פתרונות רבים בשוק המתאימים לאתגרים שאיתם מתמודדת התעשייה כיום. ירידת מחירי הנחושת מושכת את רוב היצרנים לחפש פתרונות התייעלות ואופטימיזציה שיפחיתו את עלויות הייצור החשמל והמים הגבוהות של התהליך. בנוסף אכיפה משמעותית יותר של הממשל ובעיות מים כלליות במדינה גורמות לכל החברות להשקיע משאבים רבים בטיפול התפלה וטיהור מים לטובת התהליך ולאחר השימוש. לחברות הישראליות יש מצוינות מוכרת בחדשנות ומציאת פתרונות לאתגרים מורכבים ואנו מקבלים התעניינות רבה מהתעשייה בחברות ישראליות.

אנו קוראים לחברות ישראליות המעוניינות בעבודה עם תחום המכרות לפנות אלינו ולבדוק אפשרות להשתתף בפעילויות שאנו עורכים לסקטור הכרייה בצ’ילה.

צור קשר עם:

הדר שור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל