אובדן מים בקולומביה – אתגר לאומי הזקוק לפתרון

אובדן מים בקולומביה הוא כיום אתגר לאומי מבחינת ממשלת קולומביה. המדינה מאבדת ביום נתון 43% מכמות המים לשתייה שנמצאת במערכות המים הקיימות של המדינה. משרד התכנון הממשלתי בקולומביה (DNP) ערך ב-2015 עבודת מחקר בנושא ומצא כי קולומביה מאבדת בשנה מעל מיליארד קוב מי שתייה בשנה, מצב שלא השתפר ואף הורע בשנתיים האחרונות. בירת קולומביה, בוגוטה, מאבדת 38% ממי השתייה שלה בשנה, שהם כ-480 מיליון קוב מים. מצבה של העיר יחסית טוב בהשוואה לערים אחרות כמו עיר הנמל Buena Venture אשר מאבדת 85% ממי השתייה שלה או העיר RIOACHA, בירת מחוז לה גווחירה (La Guajira) הסובל מבצורת קשה, אשר מאבדת מעל 70% ממי השתייה שלה או האי התיירותי סן אנדראס (San Andres) המאבד 79% ממי השתייה של האי. הסיבות המרכזיות לאובדן המים הן כשלים טכניים, תחזוקה ירודה וגניבות מים.

אובדן המים לא הטריד את קברניטי המדינה והמחוזות יתר על המידה לאורך השנים לאור השפע המדהים של מים שקולומביה בורכה בו. ישנן מחוזות בקולומביה כמו מחוז CHOCO למשל, שכמות הגשם הממוצעת (20,000 מ”מ בשנה) היא מהגבוהות בעולם (רק לשם השוואה, הממוצע השנתי של גשם בגליל העליון הוא 900 מ”מ בשנה). כמו מדינות אחרות שבורכו בשפע של מים, קולומביה ותושביה התרגלו לזמינות תמידית של מים, ללא צורך בהשקעה מרובה בטיפולו או שימוש מושכל במחצב יקר זה. שפע המים גרם לכך שקולומביה לא השקיעה מאמצים או משאבים מרובים בתשתיות מים ותחזוקן עם השנים. כל עוד לא היה מחסור במים, לא היה צורך להתייעל.

אך ב2016-2015, תופעת “אל ניניו” תפסה את קולומביה לא מוכנה. מיעוט הגשמים גרם למחסור חמור במי שתייה ולפתע התחוור לקברניטי קולומביה ברמה הלאומית, המחוזית והמוניציפלית, כי עליהם לפעול למצוא פתרונות. לפתע, הם “גילו” את תחלואי משק המים הקולומביאני; 20% ממקורות המים העילאיים בקולומביה מזוהמים ואינם ראויים לשתייה וכאמור, 43% ממי השתייה במערכות המים של קולומביה הולך לאיבוד. הצורך בפתרונות הוא כרגע ברור בקולומביה, השאלה שלהם, היא כיצד עושים את זה. מסיבה זו, הנספחות המסחרית יחד עם הנספחות בצ’ילה, מכון היצוא ומחלקת ניוטק במשרד הכלכלה יזמה משלחת של חברות מים ישראליות.

כתוצאה ממאמצי גיוס מאומצים, יגיעו מעל עשרות נציגים של גופי המים מהמגזר הפרטי והציבורי בקולומביה לפגוש את משלחת החברות הישראליות שיגיעו בשבוע הבא לשני ימי פגישות מרוכזים בקאלי ובוגוטה בארגון הנספחות המסחרית. אין זה מקרי שמשרד הסביבה הקולומביאני ומשרד התכנון הקולומביאני ביקשו להיות שותפים לאירוע; שמה של הטכנולוגיה הישראלית בתחום הולך לפניה, וקולומביה זקוקה לפתרונות אלו.

לחברות שעדיין רוצות להצטרף ברגע האחרון, אנא הירשמו https://www.export.gov.il/heb/Registration/Subscription/?eventID=2087 וצרו קשר עם צוות הנספחות.

צור קשר עם:

ארז זיונץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל