מדינות רבות בארה”ב מפעילות גופים שונים במטרה למשוך חברות ועסקים, לפעמים באופן דומה למה שאנחנו עושים כנספחות כלכלית. ישנן מדינות שמפעילות נציגים בחו”ל- כולל בישראל. אחת ממדינות אלו היא מיזורי, בה נמצאת סט. לואיס, בה התקיימה האולימפיאדה הראשונה בארה”ב ובה חמש חברות ישראליות הקימו את המטות שלהן בארה”ב.
כחלק מפעילות השיווק של מדינת מיזורי, נציגי המדינה הציגו בפנינו מדריך לעשיית עסקים וחוקי מיסוי בארה”ב. המדריך הוכן ע”י חברת הייעוץ BKD וניתן לקרוא אותו כאן.
אציין שמדובר בחומר קריאה מעניין למי שחושבים לפתוח משרד או להקים חברה בארה”ב, אך גם אבהיר כי אין באמור בכדי להמליץ או להעיד על אמינות או איכות החומר שבמדריך, אלא רק כדי להביא לידיעת הקוראים את הנושא, בקווים כלליים. במדריך משווים גם בין אמנות המס השונות שיש לארה”ב, כולל עם ישראל.
אם כבר הזכרנו מיסוי, לאחרונה למדתי שעל לוחיות הרישוי של רכבים בוושינגטון הבירה מופיע המשפט Taxation Without Representation. מקור המשפט הוא במאה ה-18, כתגובה של הקולוניות בצפון-אמריקה לשלטון הבריטי- שגבה מס מהתושבים אך ללא מתן ייצוג בבתי הנבחרים בבריטניה. בעת שנכתבה החוקה האמריקאית, הוחלט שעיר הבירה תהיה במחוז נפרד- בכדי שלא לתת עדיפות לאף אחת מ-13 המדינות החדשות שנוצרו מהקולוניות שנפרדו לעצמאותן מבריטניה. בהתאם, תושבי מחוז הבירה (D.C.- District of Columbia) מצביעים בבחירות לנשיא, אך ללא ייצוג בבתי הנבחרים. מכך נגזר שגם נשיא ארה”ב, כתושב מחוז קולומביה, אינו יכול להצביע בבחירות לבתי הנבחרים. לכן התושבים בוחרים בלוחיות רישוי עם המשפט Taxation Without Representation כדרך להביע את מחאתם.