בשבוע שעבר ביקר המדען הראשי אבי חסון בבנק העולמי במסגרת ביקורו בארה”ב, וחלק את הניסיון של ישראלי בתחום החדשנות והיזמות בפני עובדי הבנק. הביקור התרחש כמה ימים לאחר ביקור נשיא הבנק העולמי, ד”ר ג’ים קים בארץ. את הפאנל בבנק העולמי פתח נשיא הבנק שציין כי הידע הישראלי יוכל לסייע לתהליכי הפיתוח במדינות מתפתחות השואפות לעודד חדשנות ולתת מענה לפערים הקיימים בשווקים, תשתיות ומוסדות המדינה.
כתבת דעה אודות הפאנל פורסמה באתר הבנק על ידי אנבל גונזלס, מנהלת היחידה הגלובלית לתחרותיות וסחר בבנק העולמי, שהשתתפה בפאנל. הפרסום שופך אור על היותה של ישראל מובילה עולמית בתחום החדשנות, בין היתר בשל השקעות רבות בתחום המחקר והפיתוח וכן השקעתה של ישראל ביצירת תעשיית קרנות הון הסיכון.
אבי חסון תיאר את המודל הישראלי לחדשנות והדגיש את התפקיד המשמעותי של שיתוף הפעולה בן 40 השנים בין המגזר הציבורי והפרטי שבאמצעותו נוצרו מוסדות חינוך ומוסדות טכנולוגיים, חממות, מערך תמריצים ומנגנונים נוספים. לדבריו, לממשלה תפקיד חשוב ביצירת רשת תמיכה ליזמים ועסקים חדשים בתחום החדשנות.
על פי פרסום הבנק, הניסיון הישראלי יכול להוות מודל למדינות המתפתחות. למרות התנאים הייחודיים והמצב הגאו-פוליטי בישראל יהיה ניתן ליישם את חלק מהלקחים והפרקטיקות הישראליות במדינות נוספות.
ישראל, באמצעות הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בוושינגטון, בוחנת עם הבנק אפשרויות לשיתוף פעולה בתחום החדשנות בהקשר לעולם המתפתח.
הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה בוושינגטון, יחד עם מערך הנספחים המסחריים ויחידת המוסדות הפיננסיים הבינלאומיים ואפריקה, פועלת ליצירת שותפויות ואיתור הזדמנויות עסקיות לחברות ישראליות במוסדות הפיננסיים הבינלאומיים.