חקלאות ירוקה במימון הבנק העולמי

צריכת המזון בעולם גדלה בצורה משמעותית עם הגידול הדמוגרפי ושינוי הרגלי התזונה שלנו. לפי התחזיות של הבנק העולמי עד שנת 2050 יהיה צורך ב- 70% יותר מזון כדי להאכיל כ-9 מיליארד בני אדם בעולם. שינויי אקלים מהווים אתגר גדול לתחום החקלאות שנפגע באופן ישיר מתנאי סביבה שמשתנים בקצב מואץ. יחד עם זאת הפעילות החקלאית היא אחת הסיבות העיקריות לשינויי האקלים ופגיע במשאבי הטבע והיא גורמת ל30% מפליטת גזי חממה המשפיעים על אקלים כדור הארץ.

תחום החקלאות בבנק העולמי מקבל יותר פוקוס בשנים האחרונות עם גידול ביקוש המזון בעולם. בשנת 2016 הבנק השקיע כ-14.97 מיליארד דולר בפרויקטים בתחום החקלאות אשר מהווים כ-10% מסך כל הפרויקטים בתחומים שונים הממומנים ע”י הבנק. אזורים עיקריים בהם מתבצעים מרבית הפרויקטים הם אפריקה, מרכז אסיה ואמריקה לטינית.

החקלאות החכמה – Climate-smart agriculture (CSA) היא חלק מהאג’נדה של הבנק העולמי ומתכנית הפעולה שנקבעה ע”י הבנק בשנת 2013  .(Climate Change Action Plan) על פי התכנית הבנק מתחייב להעביר את כל הפרויקטים בתחום החקלאות ליישום עקרונות ה-CSA באופן מלא עד שנת 2019. התכנית מתמקדת בשלושה היבטים עיקריים: הגברת פרודוקטיביות (boosting productivity), שיפור יכולת ההסתגלות לשינויי אקלים (enhancing resilience) והפחתת פליטת גזי חממה (lowering greenhouse gas emissions).

התמיכה של הבנק בחקלאות בת קיימא בפרויקטים במדינות מתפתחות מביאה לתוצאות משמעותיות ברחבי עולם. ישנו מספר בלתי מבוטל של פרויקטים שהתבצעו במימון הבנק בשנים האחרונות.

באורוגוואי הבנק העולמי מימן פרויקט בשווי 55 מיליון דולר שמתמקד בניהול בר קיימא של משאבי טבע ושינויי אקלים.הפרויקט יישם עקרונות חקלאות חכמה בעזרת הקמת יוזמות כמו מערכות מידע ומערכות קבלת החלטות ויישום שיטות ניהול קרקע חדשניות. במרוקו התבצע פרויקט בשווי 300 מיליון בתחום קיימות סביבתית וצמיחה ירוקה (Inclusive Green Growth project) שמשלב שיטות חדשות להכשרת קרקע כמו זריעה ישירה. במסגרת פרויקט  (West Africa Agricultural Productivity Program) בסנגל  בסכום של 135 מיליון פותחו שבע זנים חדשים של דוחן וסורגום (דורה) בעלי עמידות גבוהה יותר לבצורת.

להלן מספר פרויקטים שנמצאים בבנק בשלב התכנון (Pipeline) ועשויים להיות רלוונטיים לחברות ישראליות:

רשימת פרויקטים נוספים ניתן למצוא באתר הבנק העולמי.

הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה בוושינגטון, יחד עם מערך הנספחים המסחריים ויחידת המוסדות הפיננסיים הבינלאומיים ואפריקה, פועלת לאיתור הזדמנויות עסקיות לחברות ישראליות במוסדות הפיננסיים הבינלאומיים.

פנו אלינו!

Hila.Mizrav@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

ענת כץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל