ה- FDA פרסם טיוטא למדריך שו”ת בנושא רישום מתקן מזון

 

מייצא מזון המיוצר בישראל לארה”ב? על פי כללי מנהל המזון והבטיחות האמריקאי (FDA) הנך נדרש בין היתר, לעמוד בדרישת ה – Facility Registration, קרי, דרישה לרישום המתקן בו מיוצר המזון ברשומות ה FDA.

דרישת רישום מתקן מזון הינה כחלק מרפורמה כללית שנעשתה על ידי ה FDA בשנת 2011, עליה הרחבנו בפוסטים קודמים (The FDA Food Safety Modernization Act). הדרישה לרשום מתקן מזון חלה על מתקני מזון הנמצאים בארה”ב ומחוץ לארה”ב, על כן חלה גם על מרבית יצואני מזון ישראלים. בניסיון ליתן מענה לשאלות השונות אשר עולות בקרב יצרני המזון, ומתוך רצון לסייע בהטמעה מלאה של החקיקה החדשה, בחודש שעבר פרסם ה FDA טיוטא למדריך שאלות ותשובות ביחס לחובה לרישום מתקן מזון.

המדריך מנסה לענות בצורה פשוטה על שאלות נפוצות כמו תחולת הדרישה, זמני רישום, תהליך קבלת כתב ויתור לרישום ועוד שאלות דומות.

הטיוטא למדריך פתוחה להערות הציבור והיה ותושלם, תשקף את עמדת ה FDA בנושא. עם זאת, מעמד המדריך לא יהיה מחייב ויהיה ניתן לנקוט עמדה אחרת כל עוד זו תעמוד גם כן בכללים החדשים.

באופן ספציפי, ניתן למצוא במדריך תשובות בין השאר, לשאלות הבאות:

מי יכול לשמש סוכן אמריקאי (U.S. Agent) עבור יצואן זר ומה היא אחראיות הסוכן? והאם הוא יכול לשמש כאיש הקשר במקרה חירום?

האם עובד שגרירות ישראל יכול לשמש כסוכן אמריקאי עבור היצואן הישראלי? (התשובה הגורפת היא שלא, בשל חשש של ניגוד אינטרסים, אולם כל מקרה יבחן לגופו)

האם רפת בישראל, בה מיוצר החלב, מחויב ברישום של הרפת, למרות שהחלב נשלח לאחר מכן לחברה ישראלית אחרת שאחראית על אריזת החלב ומשלוחו לארה”ב?

לתשובות לשאלות אלה ולשאלות אחרות הנכם מוזמנים לקרוא את הטיוטא למדריך בלינק הבא:

http://www.fda.gov/downloads/Food/GuidanceRegulation/UCM332460.pdf

הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בוושינגטון עוקבת אחרי השינויים ואחרי הדרישות מיצואני מזון לארה”ב, ואנו נפרסם כאן מעת לעת מידע ביחס לתקנות המוצעות ולשינויים החקיקתיים העיקריים.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה או בקשת סיוע בנושא זה: אודליה לזימי Odelya.lazimi@israeltrade.gov.il.

צור קשר עם:

ענת כץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל