ה- FDA פרסם טיוטא למדריך שו”ת בנושא השינויים הצפויים בכללי סימון המזון

בהמשך לפוסטים קודמים, וכפי שעדכנו בעבר, בחודש יולי האחרון ה FDA ביצע שינויים בכללי סימון המזון הקיימים (Labeling Requirements). עיקרי הכללים החדשים כוללים בין היתר עדכון כמויות הגשה ליחיד, עדכון כמויות מומלצות ליום והוספת מידע לגבי ערכים נוספים (סוכר, ויטמין די, סודיום ועוד).

כללים אלה יאכפו בפועל רק בתום שנתיים מיום כניסת הכללים לתוקף (עד ליום 27.7.2018) עבור חברות עם מחזור של מעל 10 מיליון דולר שנתי, ובתום שלוש שנים עבור חברות עם מחזור מכירות הקטן מ- 10 מיליון דולר שנתי, וזאת על מנת לתת מספיק זמן ליישום החוק וציות לכללים החדשים. עם זאת, השינויים הצפויים מחייבים הערכות של יצרני המזון אשר נאלצים לשנות את התוויות על גבי המזון המיוצר.

בניסיון ליתן מענה לשאלות השונות אשר עולות בקרב יצרני המזון, ומתוך רצון לסייע בהטמעה מלאה של החקיקה החדשה, בתחילת חודש ינואר 2017 ה- FDA פרסם טיוטא של מדריך שאלות עם תשובות מוצעות של ה FDA כיצד לבצע את השינויים הנדרשים.

הטיוטא פתוחה להערות הציבור והיה ותושלם, תשקף את עמדת ה FDA בנושא. עם זאת, מעמד המדריך לא יהיה מחייב ויהיה ניתן לנקוט עמדה אחרת כל עוד זו תעמוד גם כן בכללים החדשים.

שאלות שניתן למצוא במדריך: האם מוצרי המזון מותרים למכירה אחרי ה 27.7.18 אם הם נושאים את התווית הישנה (על אף שהתווית שהודבקה על גביהם הודבקה לפני)?

האם מבחן ה- 10 מיליון מכירות שנתיות כולל גם מכירות בינלאומיות?

האם הסוכר הטבעי שנמצא בפירות וירקות שעברו תהליך עיבוד (למשל רוטב עגבניות) נחשב גם לסוכר שיש צורך בסימונו?

לתשובות לשאלות אלה ולשאלות אחרות הנכם מוזמנים לקרוא את הטיוטא למדריך בלינק הבא: http://www.fda.gov/downloads/Food/GuidanceRegulation/GuidanceDocumentsRegulatoryInformation/UCM535372.pdf

הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בוושינגטון עוקבת אחרי השינויים ואחרי הדרישות מיצואני מזון לארה”ב, ואנו נפרסם כאן מעת לעת מידע ביחס לתקנות המוצעות ולשינויים החקיקתיים העיקריים.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה או בקשת סיוע בנושא זה: אודליה לזימי Odelya.lazimi@israeltrade.gov.il.

צור קשר עם:

ענת כץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל