“פרויקט שיקום ירושלים” – חלון ראווה של הפתרונות הישראלים בקולומביה?

במחוז Cundinamarca בקולומביה, (המחוז בו ממוקמת עיר הבירה בוגוטה), קיימת לה מועצה מקומית (municipio) בשם ירושלים (JERUSALEN). מועצה זו הנה המועצה הענייה ביותר מבין 116 המועצות המקומיות במחוז (אשר שטחו גדול במעט מגודלה של מדינת ישראל). מנכ”ל ה-CAR (הרשות העצמאית האחראית על מים, סביבה וטבע במחוז), אשר הגיע בחודש ספטמבר ארצה במשלחת בראשותו ביוזמת לשכת המסחר קולומביה ישראל והנספחות המסחרית, סימן את המועצה כמועצה שהרשות מתכוונת לשנות את מצבה מהקצה אל הקצה לעל ידי יישום פתרונות טכנולוגים ואחרים בתחומי המועצה.

למזלם של תושבי העיירה, בתחילת דרכה של המועצה ב-1856, החליטו התושבים לתת לה את השם ירושלים. נשיא לשכת המסחר קולומביה ישראל וממנהיגי הקהילה היהודית המקומית, מר. לואיס שפירו, אשר שמע על תכניתו של מנכ”ל ה-CAR, התחבר מיד לרעיון מתוך ראייה כי הקהילה היהודית תתייצב מאחורי מיזם זה ותתמוך בו בצורה פילנתרופית.

הצלע השלישית בסיפור הוא עבדכם הנאמן, אשר התגייס בשמחה למיזם ומנסה לאתר טכנולוגיות ישראליות שנוכל להטמיע במועצה המקומית, על מנת להפוך את המועצה לאתר הדגמה בקולומביה למארג הפתרונות שחברות ישראליות יכולות להציע למאות העיירות האחרות בקולומביה הסובלות מבעיות דומות.

סיור השטח הראשון שערכתי במועצה על מנת למפות את הצרכים של המועצה, אשר כלל פגישה עם ראש המועצה המקומית, צוותה, סמנכ”ל פיתוח כפרי של ה-CAR וכן סיור שטח ברחבי המועצה העלו את הצרכים הבאים:

  1. פתרונות מים – המועצה זקוקה נואשות לפתרונות מים. הטמפ’ הממוצעת במועצה היא מעל 30 מעלות, כל השנה. בגלל המיעוט בגשמים באזור בעקבות תופעת אל ניניו, יבש הנהר אשר הביא מים למועצה. מי השתייה לעיר מגיעים ממעיין בראש אחד ההרים בשטח המועצה אך הוא מספיק רק לשתייה ולא לעיבוד השטחים החקלאיים. כתוצאה מכך גידולי המועצה, לימונים, תירס, מנגו וטבק יבשו והביאו לאיבוד פרנסתם של 639 משפחות הגרות בשטח הכפרי של המועצה (כ-126 ק”מ מרובע משטח המועצה) ולהרבה ידיים עובדות אשר גרו במרחב העירוני של המועצה. בנוסף, מי השתייה אשר מגיעים לבתים (רק לחלק האורבני של המועצה יש מערכת הולכת מים בצינורות, לשאר המים מועברים במיכלים) נמצאים באיכות ירודה, ויש צורך בטיפול ראשוני למים.
  2. אנרגיה – רוב הבתים במועצה מחוברים למערכת החשמל, אך המערכת סובלת מנפילות רבות ויש צורך בפתרונות סולארים או תרמו סולארים.
  3. תקשורת, חינוך ורפואה – במועצה אנטנה סלולרית אחת, אך המועצה אינה מחוברת למערכת אינטרנט, והתקשורת היחידה נעשית דרך הטלפונים הניידים של התושבים. הדבר משפיע מאוד על האפשרות להכניס פתרונות של טלא-רפואה ולימוד מרחוק לבתי הספר של המועצה שהמועצה מבקשת לרכוש ולהטמיע.

למועצה כמובן יש אתגרים נוספים המאפיינים עיירות קטנות בקולומביה הזקוקות לפתרונות BOP, לכן חברות שיש להן פתרונות בתחום שהיו רוצות להכנס לקולומביה והאיזור, זו יכולה להיות הזדמנות מעניינת לאתר הדגמה עם פונטציאל חשיפה גדול מאוד בגלל הגורמים המעורבים.

לדעתי, “פרויקט ירושלים” יכול להוות הזדמנות נהדרת להדגים את היכולות הישראליות שיכולות בהחלט לשנות את החיים של תושבי JERUSALEN ומאות העיירות כמוה ברחבי קולומביה. שילוב מנצח של עסקים ומעשים טובים.

צור קשר עם:

ארז זיונץ

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל