זה לא סוד שברזיל חווה את המשבר הכלכלי הקשה בתולדותיה. זה גם לא סוד שענף הנפט והגז נמצא באחד מנקודות השפל שלו בעקבות ההתרסקות של מחירי הנפט בשנים האחרונות. למרות שני התנאים הנ”ל החליטו 13 חברות ישראליות להשתלב בפעילות של הנספחות המסחרית בריו דה ז’ניירו ולהציג בביתן הישראלי בתערוכה הגדולה בתחומה באמריקה הלטינית והשנייה בגודלה בעולם – RIO OIL & GAS.
הפעילות שיזמה הנספחות, ונתמכה על ידי מכון היצוא, הציבה את ישראל במרכז הבמה בפעם הראשונה בתולדות התערוכה. ישראל אינה שם מוכר בעולם הנפט והגז אך מסתבר שיש לנו מה להציע. למעלה מ-150 חברות ישראליות מציעות מוצרים ושרותים לתעשייה זו במגוון של תחומים: מגופים חכמים, פתרונות הגנה על תשתיות קריטיות ברמה הפיסית והמקוונת, פתרונות סביבתיים טיפול במים ומניעה וטיפול של נזילות נפט וגז, אמצעי תקשורת, אוטומציה וכו’.
צוות הנספחות המסחרית בריו דה ז’ניירו תאם מאות פגישות עבור החברות הישראליות ואירח בכירים בתעשיה המקומית בביתן הישראלי. כמו-כן ביקרו נציגי החברות במרכז המו”פ המפורסם של חברת פטרוברס – CENPES.
החברות שהשתתפו – ARI, Bermad, Dorot, Raphael Valves Ham-Let, CGW, BPC, AMIAD, HARBO, Solcon, BQR, Teldor, Checkpoint.
נראה שגם הכלכלה הברזילאית וגם תעשיית הנפט מראים סימני התאוששות לאחרונה, ושהחברות הישראליות שהשתתפו בתערוכה ינצלו את ההשקעה לטובת קידום העסקים. בהצלחה!