ב-21/09 מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה ומכון היצוא יקיימו לראשונה כנס “עושים עסקים עם אמריקה הלטינית” במלון דן תל-אביב בין השעות 09:00 ל-13:00 (כולל ארוחת צהריים).
הכנס מיועד לחברות ישראליות המתעניינות בממשק עסקי לשווקים התוססים של אמריקה הלטינית.
במהלך הכנס, יישאו דברים מנהל האסטרטגיה לאמל”ט של ה-IFC, הזרוע המימונית של הבנק העולמי, מנהל תחום החדשנות של חברת הכרייה הגדולה בצ’ילה, CODELCO, וראש עיריית בוגוטה הנכנס, אנריקה פינלוסה.
העיר בוגוטה משמשת ככרך העירוני השלישי בגודלו באמל”ט וכוללת בתוכה אוכלוסייה של 7.6 מיליון איש (כאשר המספר עולה ל-9.6 מיליון איש בשטח המטרופולין של העיר).
ה-GDP של העיר עומד על כ-73 מיליארד דולר, שהינו כ-25% מהתוצר הלאומי של קולומביה, וגדול יותר מהתוצר הלאומי של כמה ממדינות אמל”ט, כאשר ההשקעה הזרה הישירה בעיר נמצאת בעלייה מתמדת, ובשנת 2011 חצתה את רף ה-13 מיליארד דולר.
העיר מדורגת בין 3 הערים המובילות באמל”ט לקלות של עשיית עסקים על פי מדד הבנק העולמי האחרון.
העיר מתמודדת עם אתגרים רבים, והעירייה מתכוונת להוציא לדרך מספר פרויקטים גדולים בהובלתו של ראש העיר הנכנס, אנריקה פינלוסה.
בתחום התחבורה, העיר מתכוונת להקים מערכת מטרו שתסייע להקלת הגודש התחבורתי הבלתי נסבל בעיר. המערכת תתווסף למערך ההסעות TRANSMILIENIO (מערך אוטובוסים עם נתיבים ייעודיים), המשנע מעל 3 מיליון איש כל יום.
בתחום המים והסביבה, העיר תצא במכרז בסכום כולל של 1.5 מיליארד דולר לשיקום נחל בוגוטה הסובל מזיהום כבד.
בתחום הדיור והניהול העירוני, הביקוש הקבוע למגורים בעיר יוצר צורך לעירייה להכפיל את מספר הדירות למגורים בעיר במהלך ה-5 השנים הקרובות, כאשר אתגרי הביטחון של העיר הובילו את העירייה לחפש פתרונות בתחום ה”עיר החכמה/בטוחה”.
אתם מוזמנים לשמוע ממקור ראשון אודות האתגרים עימם עיריית בוגוטה מתמודדת, ואודות ההזדמנויות העסקיות בעיר. במהלך הכנס תתקיים הפסקת נטוורקינג אשר תאפשר לנציגי חברות לשוחח עם ראש העיר וצוותו.
באם אתם מעוניינים להשתתף, שלחו לי בקשה ואשלח לכם את הלינק להרשמה לאירוע.
מצפים לראותכם שם!