בפוסט קודם, כתבתי על כך שלמרות המשבר, ישנם סקטורים אשר עדיין צומחים ואולי אף נהנים מהדולר הגבוה כדי לצמוח יותר מכרגיל. אחד הסקטורים הבולטים בהקשר זה הוא סקטור החקלאות בו לטעמי הפוטנציאל לשת”פ בין ישראל וברזיל הוא גדול מאוד. ברזיל היא עדיין מדינה חקלאית בעיקרה ובשונה מרוב הסקטורים האחרים, בהם יש חוסר איזון בין ברזיל וישראל (או שישראל מובילה עולמית ולברזיל אין ממש מה למכור או ההפך), בסקטור החקלאות, מסיבות שונות כמובן, גם ברזיל וגם ישראל נחשבות מובילות עולמיות.
קצת מספרים כדי לסבר את האוזן: החקלאות הברזילאית אחראית על 20% מהתמ”ג ו-40% מהיצוא (88 מיליארד דולר ב-2015). על אף הצמיחה השלילית של כלכלת ברזיל ב-2015, סקטור החקלאות המשיך לצמוח השנה ולמעשה סוחב את הכלכלה הברזילאית על גבו. בשבע השנים האחרונות יש עליה מתמדת הן בסך התוצר הכללי וחשוב מכך, עליה קבועה בפרודקטיביות (בתחום הדגנים למשל, מ-3.1 ל-3.6 טון להקטר). חברות רבות מהתחום מייצאות ועל כן נמצאות במצב של איתנות פיננסית ולישראל שם מצוין בקרב אנשי המקצוע בתחום ומכאן שהפוטנציאל בסקטור הוא גדול מאוד.
כתוצר לוואי של מה שתיארתי כרגע, אנו שמים דגש גדול על הסקטור החקלאי בפעילויות הנספחות. במהלך 2015 הבאנו לישראל 4 משלחות ברזילאיות מתחומי החקלאות, קיבלנו בברזיל משלחת של חברות חקלאות ישראליות בה לכל אחת מהחברות ארגנו לוז פגישות אישי עם שותפים ולקוחות פוטנציאליים במספר אזורים בברזיל.
בימים אלו אנו עמלים על הקמתה של חווה הדגמה של פתרונות חקלאיים מישראל במדינת סארה וכן ממשיכים בקידום הסקטור בברזיל. לשם כך, מיסדנו שיתוף פעולה עם המארגנים של Global Agricultural Forum 2016 (GAF), ועידת החקלאות החשובה במדינה, אשר מתקיימת אחת לשנתיים, ותיערך בתאריכים 4-6 ליולי. מדובר על ועידה למוזמנים בלבד (סה”כ 1200) אשר אליה יוזמנו בכירי הסקטור בברזיל (רמת director ומעלה) ובה ידונו הנושאים החשובים ביותר על סדר היום החקלאי. אחד הדוברים הראשיים באירוע יהיה הפרופ’ איתמר גלזר, סגן נשיא המכון הוולקני. בנוסף להשתתפות באירוע ולהזדמנות הנטוורקינג היוצאת דופן, תארגן הנספחות, בשיתוף המארגנים של GAF, מפגשי B2B עם לקוחות ושותפים פוטנציאליים. לחברות שתהיינה מעוניינות, תסייע הנספחות בפגישות גם מחוץ לוועידה באזור סאו פאולו, או באזורים אחרים בברזיל.
נשמח אם חברות שמעוניינות להשתתף יצרו איתנו קשר.