קשה לסכם תערוכה גדולה ומשמעותית כמו CES- כרבע מליון מבקרים, כ-4000 מציגים מ-150 מדינות בעולם, ולמעלה מ-350 סטארטאפים מרתקים וחדשניים!
תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, נסגרה ב- 11 בינואר, 2016 בלאס וגאס עם מאות אלפי מבקריo, שהסתובבו בחללי התצוגה הענקיים של חברות עמק כמו סמסונג, LG, CANON, ושל יצרניות רכב מובילות כמו טויוטה, פולקסווגן, יונדאי מוטורס ומרצדס בנץ לצד חברות תקשורת, כמו: VERIZON וחברות מובילות כמו GOOGLE ו- FACEBOOK.
גם השנה, זו השנה השנייה, באמצעות מכון היצוא ומינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, השתתפה ישראל בתערוכה במתחם Eureka Park, מתחם החדשנות והסטארטאפים בביתן ישראלי לאומי גדול ומרשים ב- Eureka Park, עם 16 סטארטאפים ישראליים בטכנולוגיות שונות ופורצות דרך;
טכנולוגיות המסייעות ליציבה נכונה, לקירור הגוף לאחר מאמץ, או ניטור מצב החיתול (מיועד לאוכלוסיות הגיל השלישי). תוכנה לבקרת תנועת גוף מלא בתלת-ממד, טכנולוגית IOT של חיסכון במים, טכנולוגיה המאפשרת אינטראקציה עם אפליקציות ללא מגע וללא צורך במבט, מצלמת וידאו שיוצרת וידאו תלת מימדי ב 360 מעלות, פלטפורמה להמלצות תוכן לילדים, תרגום קולי של שיחות טלפון בזמן אמת, טבעת שהופכת כל מסך ורהיט למסך טאצ’ אינטראקטיבי, טכנולוגיה המחשבת את איכות התמונה וומשפרת את איכותה בזמן אמת, פלטפורמה למיפוי וניתוח זיהום האוויר במרחב, פתרון להנגשת הבית החכם, מזגן חכם שלומד את הרגלי המשתמש וחוסך עשרות אחוזים בחשבון החשמל, מערכות לשיפור איכות התקשורת הקולית וחווית השמע ועד מדפסות תלת מימדיות, המדפיסות מעגלים אלקטרונים מודפסים.
הביתן היווה מקור משיכה למבקרים רבים מכל רחבי העולם ואפשר חשיפה מצויינת לחברות הישראליות שהגיעו במסגרת המשלחת מישראל.
בנוסף, CES 2016 ,תיזכר לטובה בזכות ההכרזה של חברת פולקסווגן העולמית על שיתוף פעולה אסטרטגי שלה עם חברת מובילאיי הישראלית החל מ- 2018 שבמסגרתו יותקנו בכל מכוניות פולקסווגן החל מ-2018 חיישנים של מובילאיי, שיסייעו לחברה לפתח מכונית אוטונומית (ללא נהג). בכך מצטרפת פולקסווגן לג’נרל מוטורס, יצרנית הרכב השלישית בגודלה בעולם, שתתחיל להתקין בכלי הרכב מתוצרתה את חיישני מובילאיי כבר השנה.
עוד הכרזה משמעותית בכנס בוצעה ע”י מנכל NETFLIX העולמית שהכריז כי השירות יהיה זמין כעת ב-130 מדינות, בהן גם ישראל!