האם לכם הפתרון להפחתת כמות העופרת במים ששותים ילדי העיר פלינט במישיגן?

או, על תכניות האצה ומסחור טכנולוגיות בתחום המים, בגוף המחקר המוביל בארה”ב.

אזור חמשת האגמים בצפון ארה”ב ודרום קנדה מרכז בתוכו כחמישית מהמים המתוקים בעולם (שאינם באקוויפרים). במילים אחרות, תושבי האזור לא יכולים להבין מדוע קיימות אסלות בעולם, להן שתי ידיות לשטיפה.

Great Lakes from space
תמונה מהחלל של אזור חמשת האגמים

חשוב לציין, שהתושבים הבינו, כי ברירת המחדל- הזרמת שפכים לאגם ממנו שואבים את מי השתייה- אינה מוצלחת במיוחד. העיר שיקגו, למשל, מצאה לכך פתרון מקורי והפכה את כיוון הזרימה של נהר שיקגו (אליו הוזרמו השפכים). כעת, במקום שהשפכים שהוזרמו לנהר שיקגו יגיעו לאגם מישיגן (ממנו שואבים מי שתייה), השפכים יזרמו לנהר Des Plaines, ומשם למיסיסיפי. המטרה הייתה, כמובן, לטפל בשפכים טרם הגעתם לנהר Des Plains, אך מאחר ופרויקט הפיכת כיוון הזרימה הושלם בשנת 1900 (!), אי אפשר לומר שהטיפול בשפכים היה מספק…

עם השנים ועם החקיקה הפדרלית של The Clean Water Act בשנות ה-70′, החלה מתפתחת תעשיית מים ענפה.

אם כך, למדנו שאזור האגמים הגדולים מכיל כמות עצומה של מים, ההבנה שאי אפשר להמשיך ולזהם את המים ללא השלכות מחלחלת לתושבים ושגם הממשלה הפדרלית ראתה לנכון להתערב. האם די בכך? ובכן, גם כיום תושבי האזור סובלים מהשלכות קשות כתוצאה מהזרמת שפכים תעשייתיים. תושבי העיר פלינט במדינת מישיגן, שבשנת 2014 החלה לשאוב מים מנהר פלינט, חווים זאת על בשרם: הילדים סובלים מרמות מסוכנות של עופרת בדם והוכרז מצב חירום בעיר (ראו כאן, וכאן).

יחד עם ההנחיות הרגולטוריות, החברות התעשייתיות הבינו, שאין פתרונות מתאימים וזמינים ולכן החליטו לקדם יצירת פתרונות כאלו בעצמן והקימו במילווקי את The Water Council. הגוף הוקם כארגון ללא כוונות רווח על ידי המגזר הפרטי, בשת”פ עם המגזר הציבורי. בשנים האחרונות מיצב עצמו כגוף המחקר המוביל בתחום המים בארה”ב.

The Water Council מציעים מספר תכניות, שיכולות להיות רלוונטיות גם לחברות שאינן אמריקאיות. אקדים ואומר, שמדובר בסביבת עבודה משתפת (אך לא בהכרח משותפת). השיתוף מתבטא באפשרות להיעזר במעבדות ובחוקרים שקיימים במקום וכן בחברות כמו Veolia ואחרות, שמהוות חלק מאותו ארגון: גם להן משרדים במקום. יחד עם זאת, השיתוף מוגבל ובהחלט אפשר (ואולי אף רצוי), שלא להביא את ה-IP למשרד…

בתכנית ההאצה BREW ACCELERATOR משתתפות חברות הזנק עם טכנולוגיות חדשניות ומבטיחות (מבחינה מסחרית) בתחום המים. משתתפי התכנית מקבלים השקעה של כ-50,000$ תמורת הון מניות מסוים. ההשקעה מעמיקה את הקשר ומייצרת תמריץ למשקיעים בתכנית (בתוכם חברת PENTAIR, למשל) לסייע להצלחת המשתתפים.

תכנית המסחור PILOT DEPLOYMENT מיועדת לחברות עם אב-טיפוס של טכנולוגיית מים חדשנית, שמעוניינות לבחון את המוצר בתנאי אמת.

לסיכום, תמונת אזור האגמים הגדולים בחודשים רבים מהשנה. אשאיר לחובבי הגאוגרפיה את החיפוש אחר מילווקי מתחת לשלג בתמונה.

Snowy Great Lakes from space
תמונה מהחלל של אזור חמשת האגמים, בינואר

 

*אין לראות במידע האמור לעיל תחליף לבחינה מעמיקה של התאמת התכניות לאסטרטגיה השיווקית של החברה.

ניתן לפנות אלינו דרך מערכת הפניות: www.economy.gov.il/erm וכן לשוחח עם ג’ורדן מילר, שמטפלת אצלנו בתחומי המים והתשתיות: Jordan.Miller@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

גיא כהן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל