מו”פ, כידוע, הוא כלי חשוב מאוד בארגז הכלים הממשלתי והעסקי בכדי ליצור שיתופי פעולה בינלאומיים. שיתופי פעולה במחקר ופיתוח חשובים מאוד למדינה קטנה כמו ישראל בכדי לוודא, שהטכנולוגיות שפותחו בארץ אכן אפקטיביות גם בקנה מידה גדול (שלא קיים בישראל) וכמובן בכדי ליצור נוכחות ובלוטות בשוק כלשהו, עוד כאשר המוצר בשלבי פיתוח. לא פעם אני שומע במפגשים כאן, שאם ישראל היא אכן Start-up Nation, ברזיל תשמח להיות ה-Scale-up Nation עבור ישראל.
ממשלת ישראל, בעזרתה הרבה של מתימו”פ (הזרוע הבינלאומית בלשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה), מפעילה מספר רק של תכניות, אשר מטרתן לסייע לחברות ישראליות באיתור ובמימון שיתופי פעולה בינלאומיים במו”פ. מבין אלו, ניתן למנות שלוש תכניות, המכוונות לשוק הברזילאי.
- הראשונה היא התוכנית להתאמת מוצרים עליה סופר בפוסט קודם,
- השנייה היא תוכנית שת”פ עם מדינת סאו פאולו, שהקול הקורא עבורה נסגר במאי האחרון עם מספר הגשות משותפות של חברות ישראליות וברזילאיות
- והשלישית היא תוכנית השת”פ במו”פ בין ישראל וברזיל. הקול הקורא עבור תוכנית זו (השלישית) פתוח עד סוף חודש אוקטובר.

לצורך העלאת המודעות הברזילאית לפוטנציאל שת”פ זה וכן בהמשך לניסיונות להנגיש את התעשייה הישראלית לברזיל כולה ולא רק לסאו פאולו (ראו כאן, כאן וכאן), קיימנו בשבוע שעבר שני אירועי קידום בדרום ברזיל, הראשון בפורטו אלגרה (בירת מדינת ריו גרנג’י דו סול) והשני בקוריצ’יבה (בירת מדינת פרנה). את שני האירועים הפקנו בשיתוף התאחדויות התעשיינים המקומיות, יחד עם ה-BNDES ומשרד התעשייה והמסחר הפדראלי (השותפים שלנו בהסכם המו”פ) ושמחנו להיווכח לחשיבות, שמדינות אלו נותנות לישראל, שכן בשניהם השתתפו עשרות רבות של אנשים (כולל נציגים רשמיים של המדינות).

אחד הנושאים החשובים בהסכמי השת”פ הוא איתור שותפים. נשמח מאוד לסייע לחברות ישראליות אשר מעוניינות לפתח שיתופי פעולה, לאתר חברות ברזילאיות מתאימות.