עבור ישראלים, וירג’יניה המערבית (West Virginia) ידועה בעיקר מהשיר הידוע של ג’ון דנוור Take me home country road, אולם לאחרונה התפרסמה המדינה בשל זיהום חמור במערכת המים העירונית של בירתה, צ’ארסלטון.
המדינה, ששוכנת מערבית למדינת וירג’יניה (בהתאם לשמה), מפורסמת בשל הטופוגרפיה הייחודית שלה, כחלק מהרי האפלצ’ים, אוצרות הטבע הקיימים בה – בעיקר פחם, ובשל פעילויות הפנאי שטופוגרפיה זו מציעה לטיילים. מלבד תעשיית כריה מפותחת, למדינה יש גם תעשייה כימית ענפה וכ- 80 מפעלים כימיים שוכנים לגדותיו של נהר ה- Elk, המשמש גם כמקור שתייה לערים מרכזיות במדינה.
לאחרונה התפרסמה המדינה, שלא בטובתה, בגלל משבר מים חמור שקרה בעיר בירתה צ’רסלטון. מזהם כימי לא נודע, נשפך בכמויות משמעותיות לנהר ה- Elk, ממנו כאמור שואבת העיר את מי השתיה שלה. זיהום זה , ממקור לא ידוע, גרם לכך שבתחילה נאסרה השתייה ממערכת אספקת המים של העיר למשך זמן לא מבוטל, אך גם לאחר שבוטל האיסור, ולאחר חודשיים מפרוץ המקרה, עדיין חלק ניכר מתושבי העיר חוששים לשתות את מי השתייה.
פרסומים אודות המשבר הגיעו גם לישראל ומשלחת מומחי מים ישראלים, בהשתתפות רשות המים, מקורות, אנשי פיקוד העורף ובארגון משרד החוץ ומשרד הכלכלה יצאה לוירג’יניה המערבית על מנת לחלוק את הידע הישראלי, שנצבר בתחום המים- בעיקר בטחון מים וטיפול במצבי חירום.
במסגרת הביקור נערכו פגישות עבודה אינטנסיביות עם המשמר הלאומי (The National Guard) , מי שמונה לטפל במשבר בזמן אמת וכיום אמון על מתן המלצות למדינה למניעת מצבים דומים בעתיד, וכן נערכו פגישות עם מושל המדינה, חברת המים של וירג’יניה המערבית וגופים כלכלים נוספים.
בסיכום הביקור, סוכם על מיסוד שת”פ בין ישראל לבין וירג’יניה המערבית בתחום המים וכן על הבאת משלחת חברות ישראליות, המתמחות בטיפול בפסולת של מפעלים כימיים וכן של מכרות, על מנת לבחון כיצד ניתן יהיה לשלב פתרונות אלה לשיפור איכות המים בנהר.
חברות שמעוניינות לקחת חלק בפעילות המתוכננת מוזמנות לפנות לנספחות המסחרית בניו יורק.
