האם בעתיד קוצבי לב יהיו חשופים לאיומי מתקפות סייבר?

דוגמא זו של קוצבי הלב ודוגמאות נוספות, הועלו בכנס לבחינת הזדמנויות שיתוף פעולה בתחום הסייבר בין חברות ישראליות לבין חברות אמריקאיות, שנערך ב- 30 בינואר 2014. הכנס נערך ביוזמת קרן BIRD והנספחות המסחרית של ישראל בניו יורק.

הנושא המרכזי הנדון בכנס נגע באתגרים של מיזוג בין הגנה פיזית להגנה באינטרנט.  הודגש, כי כיום הגנת האינטרנט המסורתית כבר אינה מספיקה, שכן ישנם מכשירים רבים שמחוברים לרשת האינטרנט ומשמשים ערוץ נוסף לאיומים על המערכת. לדוגמא, ציין הדיקן למדעי המחשב באוניברסיטת המדע והטכנולוגיה של ניו גרזי – NJIT, שאיומי סייבר גם יכולים לשלוט בקוצבי לב שבגוף האדם, משום שבעתיד (ויתכן שכבר היום) מידע משודר מהקוצבים האלה לענן. דוגמאות נוספות היו השליטה והמיניפולציה האפשרית על מידע שמועבר במערכות שליטה ובקרה – Scada, מערכות לקריאת מונים מרחוק, רכבים ועוד ועוד.

בכנס דיברו מומחים אמריקאים בנושא מחברות, מאקדמיה ומממשל וחברות ישראליות הציגו מקרי מבחן (Case Studies) של יישום פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם איומים  שכאלה. מנכ”ל קרן בירד, הדר איתן יודלביץ הציג את קרן בירד ואת ההזדמנוייות למימון שת”פ טכנולוגי והדגיש את רצונה של הקרן לממן יותר פרוייקטים בתחום הסייבר.

IMG_4086

צור קשר עם:

נילי שלו

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל