ענת כץ, הנספחת הכלכלית של מינהל סחר חוץ בוושינגטון, פותחת בפנינו צוהר למסלול של נספח כלכלה וסחר, שלדבריה הוא מסלול מצוין המתאים במיוחד לצעירים דינאמיים ומוכשרים, שמחפשים אתגרים, אוהבים ומסוגלים להתמודד עם שינויים, ובה בעת רוצים לתרום למדינה. ענת שהצטרפה לקורס הצוערים של המינהל בשנת 2002, הספיקה לשרת כנספחת כלכלית בסינגפור, לחזור לישראל ולנהל את דסק אמריקות במטה המינהל ולפני כשנה, הוצבה כנספחת כלכלית בוושינגטון.
ענת מציגה את וושינגטון כנקודת שיא בקריירה. ” וושינגטון היא בפועל אחד מהמוקדים החשובים של נושאי הסחר העולמיים, וככזו היא אבן שואבת לאנשי מקצוע מהמעלה הראשונה בתחומי מדיניות הסחר. לחיות ולעבוד בלב ליבה של המעצמה הגדולה בעולם, שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל ולייצג את האינטרסים של מדינת ישראל ברמת המאקרו בסביבה כזו, זו תחושה גדולה מאוד של סיפוק וללא ספק חוויה ייחודית שלא רבים זוכים לה”.
התפקיד בוושינגטון הוא היחידי שמשלב עיסוק בשלוש הרגליים של מינהל סחר חוץ: מדיניות סחר, קידום יצוא ועבודה מול המוסדות הפיננסים הבינלאומיים. מסיבה זו, מוסיפה ענת, “זה המקום בו תפקיד הנספח הוא הכי מגוון – פעילות וניהול צוותים משלוש דיסציפלינות שונות”. הפעילות מול המוסדות הפיננסים היא חדשה יחסית וקיימת רק שלוש וחצי שנים. לדברי ענת, פעילות זו מעניקה תחושה של חלוציות וחדשנות – עבודה צמודה עם מחלקת כלי סיוע לתעשייה במינהל סחר חוץ מתוך מטרה לסייע לחברות ישראליות בין היתר תוך יצירת כלים חדשים כמו מציאת דרכים לחיזוק הנוכחות הישראלית בבנקים, מסלולי מימון ועוד.
את תפקידה כנספחת כלכלית בסינגפור, מתארת ענת כחוויה מקצועית ותרבותית יוצאת דופן. “סינגפור היא מדינה קטנה וצעירה, בדומה לישראל, שעברה פיתוח מואץ. מדינת עולם ראשון בסביבת עולם שלישי, לכן היה לנו בסיס חזק לעבודה בתחומי הייטק – הרבה עבודה בתחומי הטלקום, ציוד רפואי, סמיקונדקטורס ומים. סינגפור היא HUB אזורי, מה שאפשר לנו ליזום כנסים ותערוכות ברמה האזורית”. עוד מוסיפה ענת: “החיים בסינגפור היו מרתקים – האמונות, האוכל, התרבות ואפילו הרפואה הסינית”.
ענת מתארת את תפקיד הנספח הכלכלי כתפקיד המזין את עצמו מבחינת מוטיבציה וסיפוק: “לייצג את ישראל בעולם בהקשר הכלכלי והמסחרי זה מאוד מספק. האימפקט הוא מידי – כנסים ואירועים מוצלחים שאת יוזמת, חיבורים ושיתופי פעולה מסחריים שאת מובילה נרקמים בתקופת הנספחות שלך והעשייה היא זו שטוענת אותך במוטיבציה. תחושת הסיפוק מועצמת כשאת מלווה משלחת זרה לישראל ואת עדה למבטי ההתפעלות של הזרים כשהם מבינים איך הפכה ישראל ממדינה חקלאית לאומת הסטארט אפ שהיא היום”.
לסיכום, ממליצה ענת על מסלול ההכשרה לנספח כלכלי ללא סייג. “זה מסלול שמתאים במיוחד למי שאוהב שינויים ומחפש גיוון בקריירה, מאפשר התפתחות, למידה והתמחות בתחומי פעילות שונים ומגוונים”. לפרטים נוספים על קורס נספחי כלכלה וסחר היכנסו לאתר קורס נספחי כלכלה וסחר – קורס צוערים.