כך הצהיר נגיד הבנק המרכזי של מקסיקו (Banxico) ד”ר אוגוסטים קארסטנס (Agustín Carstens) בכנס Forbes אתמול במקסיקו-סיטי, לשאלת המנחה ” מה מדיר שינה מנגיד הבנק בימים אלו?”.
הנגיד ציין עוד כי “ההאטה בצמיחה הכלכלה המקסיקנית – זמנית בלבד” היציבות הכלכלית של המוסדות הפיננסיים ונתוני המאקרו של מקסיקו מסייעים למדינה לעבור את המשבר הכלכלי העולמי בצורה קלה יותר משאר המדינות המתפתחות המקבילות כדוגמת: הודו, ברזיל, טורקיה, דרום קוריאה, דרא”פ ואחרות, ורמת הסיכון של מקסיקו הינו נמוכה יותר משאר המדינות המתפתחות הנ”ל.
יתרות המטח הגבוהות של הרפובליקה (כ- 240 מיליארד דולר – כולל קו האשראי הבינ”ל), האינפלציה הנמוכה ושער החליפין היציב יחסית, הינם כולם אינדיקטורים כלכליים חיובים מאוד. הגרעון בתקציב הפדרלי הנוכחי (כ- 50 מיליארד דולר) אינו חורג מהמשמעת התקציבית ואינו מגדיל את החוב החיצוני ביחס לתוצר בצורה משמעותית. לאור האמור, ולאור קו האשראי הגמיש של קרן המטבע העולמי של כ- 40 מיליארד דולר שאינו מנוצל, הנגיד לא רואה כרגע אפשרות שגרעון זה יפגע בדירוגה של מקסיקו.
מקסיקו חוותה האטה משמעותית במחצית הראשונה של השנה – בעיקר בגלל המצב בעולם, אולם אנו רואים התאוששות בייצוא ובסקטור הנדל”ן שמאפשרים לבנק המרכזי לנהל מדיניות המוניטרית הולמת ושערי ריבית נמוכים יחסית. הנגיד צופה כי מקסיקו תמשיך לצמוח בקצב של כ- 3.5 אחוזים לשנה.