על אף שיטחה העצום של קנדה אשר עומד על 9.985 מיליון קמ”ר, הווה אומר גדולה מישראל בערך פי 450, אוכלוסייתה מסתכמת ב-35 מיליון נפש בלבד. מרבית אוכלוסיית קנדה מתפרשת על רצועה צרה יחסית שקרובה לגבול האמריקני ממזרח למערב שכן מזג האוויר בחלק הצפוני של קנדה קשוח במיוחד.
בעוד אנו רגילים בישראל לניידות מהירה ואפשרות להגיע לכל מקום בארץ בו ביום, בקנדה הפרמטרים של גודל המדינה, גאוגרפיה, אקלים ופיזור האוכלוסייה מעלים שאלות חשובות בכל הנוגע לתכנון הייצוא ומצריכים תכנון מוקפד:
אילו טריטוריות אנו יכולים ושואפים לכסות?
האם צינורות השיווק שלנו מספקים?
מה התרבות העסקית, השפה והנוהג המקובל בכל מקום (צרפתית או אנגלית)?
מה המיקוד שלנו ואסטרטגיית הכניסה (למצוא סוכן, לפתוח משרד, לרכוש חברה וכו’)?
חשוב מאד להכיר את המבנה של קנדה והחלוקה הפנימית הנהוגה בה: 10 פרובינציות (בדומה למדינות ארה”ב) ו-3 טריטוריות (שטחי ענק דלילים בישובים המצויים בצפון קנדה). הפרובינציות שונות גם כן במרכיבי הכלכלה שלהן: לחלקן גישה לאוקיינוסים ומפותחת בהם תעשייה מתאימה באחרות משאבי טבע, נפט וגז ואחרות תתאמנה יותר לחקלאות וכו’. בכל פרובינציה ממשלה נבחרת עם מדיניות עצמאית, תחת השלטון הפדראלי שמונהג מאוטווה בירת קנדה (אוטווה הבירה שוכנת בפרובינציית אונטריו, טורונטו משמשת כבירת פרובינציה זו)

שלב ההכנה וההבנה של השוק הקנדי חשובים מאד לפני מהלך הייצוא בכדי לאמוד את הפוטנציאל ולכוון את המאמצים למקום הנכון. על מנת לסייע ליצואנים בשוק זה אנו מפעילים שני משרדים: המשרד הראשי בטורונטו, בירת אונטריו והשני במונטריאול בירת קוויבק.
בפוסטים הבאים נבחן את מרכבי הייצוא והייבוא של ישראל וקנדה ואת היחסים המיוחדים שיש לקנדה עם ארה”ב.
בברכה,
רן יחזקאל
נספח מסחרי קנדה