מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מגבש ומוביל את מדיניות סחר החוץ של מדינת ישראל במטרה להגביר את כושר התחרות של התעשייה הישראלית, למען הגדלה וגיוון של היצוא הישראלי ומשיכת השקעות זרות באמצעות מספר כלים: מערך הנספחים הכלכליים, ייזום וכינון הסכמי סחר לשיפור תנאי הסחר של ישראל ומערך כלי סיוע מימוניים לשיווק בין-לאומי. 

לצפייה במבנה הארגוני של מינהל סחר חוץ לחצו כאן

המינהל מורכב משלושה אגפים:

אגף קידום היצוא

מינהל סחר חוץ מפעיל מערך של כ-50 נספחויות כלכליות במרכזים הכלכליים החשובים בעולם, אשר תפקידן להגדיל את היצוא הישראלי, למשוך השקעות זרות לישראל ולקדם את היחסים הכלכליים של ישראל עם הכלכלות החשובות בעולם.

הנספחויות הכלכליות פועלות במגוון דרכים לקידום היצוא, ביניהן: ייזום פעילויות כלכליות, ארגון משלחות עסקיות לחו”ל, תיאום פגישות עסקיות בתערוכות לאומיות ובין-לאומיות, ארגון משלחות כלכליות ומסחריות לישראל, עריכת סמינרים מקצועיים, פתיחת דלתות בחברות וגופי ממשל בשווקי היעד, וכן סיוע בנושאי רגולציה המקשים על תהליך היצוא.

הנספחים הכלכליים אמונים על ניהול הנספחות הכלכלית והוצאה לפועל של פעילויות ויוזמות לקידום היצוא הישראלי ומשיכת השקעות זרות. בכל נספחות כלכלית מפעיל הנספח הכלכלי מספר קציני וקצינות סחר מקומיים, המהווים גשר בין חברות פרטיות/גופים ציבוריים/גורמי ממשלה בשוקי היעד לבין חברות ישראליות המעוניינות ליצא.

חברות עסקיות המעוניינות להגיש פנייה מקוונת לנספחות כלכלית בשוקי יעד, בנושאים כגון: יצוא, משיכת השקעות זרות, מודיעין עסקי ואיתור חברות הפצה, סוכנים ולקוחות עסקיים, יכולה לבצע זאת כאן – באמצעות מערכת הפניות המקוונות של המשרד.

ליצירת קשר עם אגף קידום יצוא, שאחראי על פעילות מערך הנספחים הכלכליים, ניתן לפנות בדואר אלקטרוני: foreign-trade@economy.gov.il

* לצד המחלקות הגאוגרפיות פועלות גם מחלקת אירוח, קשרי חוץ, פרסום והסברה, וכן המחלקה לתקציבי סחר חוץ ורישום היצוא.

אגף מדיניות והסכמי סחר

מינהל סחר חוץ אחראי על ניהול המשא ומתן על הסכמי סחר חופשי – הסכמים בין מדינות וגושי סחר שמטרתם לפשט את הסחר בין המדינות על ידי הורדת מכסים הדדית, קביעת כללי מקור, הסרת חסמים רגולטורים ועוד.

אגף מדיניות והסכמי סחר האחראי על ניהול ההסכמים, מציע לחברות ישראליות שירותים הכוללים בין השאר:

  • מתן מידע והסבר על הסכמי סחר קיימים, לרבות בירור שיעור המכס וכללי מקור.
  • קבלת מידע וסיוע בפתרון קשיים רגולטוריים או חסמי סחר שיצואנים נתקלים בהם במדינות היעד.
  • בקשות לקבלת הטבות מכס ביצוא או ביבוא במסגרת מו”מ על הסכמי הסחר.
  • סיוע במיפוי תהליכי יבוא לשווקי היעד.
  • טיפול בהיבטים שונים הנוגעים לסחר בשירותים.
  • דרכי התמודדות עם האתגרים החדשים של אחריות תאגידית.
  • מתן מידע על הסכמי ארגון הסחר העולמי (WTO) לרבות הסכם GPA, הסכם הרכש הממשלתי, וסיוע לתעשייה בהשתתפות במכרזי רכש ממשלתי במדינות שונות בעולם.
  • ייצוג ישראל בארגונים בין-לאומיים: ארגון הסחר העולמי (WTO) והארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD).
  •  

לאתר אגף מדיניות והסכמי סחר במשרד הכלכלה והתעשייה לחצו כאן

אגף כלי סיוע לתעשייה

מערך כלי סיוע לתעשייה נועד לסייע לחברות הישראליות לחזק את יכולותיהן השיווקיות בשוק הבין-לאומי בעזרת מספר תכניות מימוניות ייעודיות. מטרת התכניות – לתמוך בהוצאות השיווק הבין-לאומי ולהעניק ליווי מקצועי לחברות הרוצות להשקיע בשיווק בין-לאומי, וזאת במטרה להגדיל את היצוא.

למידע נוסף על תוכניות הסיוע