הזדמנויות עסקיות לחברות ישראליות
כמו בכל מדינה, גם בגאנה ניהול אסונות ויכולת להתמודד בהצלחה עם מצבי חירום, חשובים ביותר על מנת להגן על האזרחים ולמנוע פגיעה בחיים וברכושם. למרבה הצער, אסונות הטבע השכיחים ביותר בגאנה הם שטפונות, אשר מתרחשים מדי שנה במספר מוקדים בעונה הגשומה, וגורמים לאובדן חיי אדם, לאובדן בתים ורכוש ונזקים כוללים שנתיים המוערכים בממוצע בכ 200 מיליון דולר. עם זאת, מקבלי החלטות וסוכנויות רלוונטיות בגאנה עסוקים גם בשיפור המוכנות לאסונות כמו רעידת אדמה, למרות שהאחרונה בעוצמה משמעותית התרחשה במדינה בשנת 1939.
לא רק אסונות טבע מעסיקים את הגורמים הנ”ל, אלא גם אסונות מעשה ידי אדם ואירועים מרובי נפגעים אשר דורשים ניהול מורכב ולעתים ממושך. באירועים מהסוג הזה, שימוש בטכנולוגיה מתאימה יכול לתרום רבות לכוחות המעורבים, להפוך את ההתמודדות וניהול המצב למוצלחים, ולהוות את ההבדל בין הצלחה לכישלון.
מוקדם יותר החודש, הנספחות הכלכלית בגאנה קיימה סמינר וירטואלי בשיתוף ואירוח של הסוכנות הלאומית לניהול מצבי אסון בגאנה (NADMO), ובשיתוף עם מכון הייצוא הישראלי. פרט למארחים לקחו חלק נציגים מ-16 סוכנויות רלוונטיות, לרבות שירות האמבולנסים, משרד הפנים, פיקוד העורף, השירות המטאורולוגי ועוד. את הסמינר פתחה שגרירת ישראל בגאנה הגברת שלומית סופה, וניתנו בו הסברים על הכלים הקיימים כיום בגאנה והנושאים שמעסיקים את הרשויות. למנה עיקרית, עלו נציגים מ- 5 חברות ישראליות מובילות. הפתרונות שהוצגו כוללים פתרונות בתחום התקשורת, הפיקוד והשליטה, הכלים בלתי מאוישים וכן הכשרות צוותים להתמודדות במצבי אסון וחיזוי מוקדם של רעידות אדמה.
האירוע הנ”ל היווה פלטפורמה טובה מאוד לשיתוף ידע, והוביל גם לפגישות המשך של הסוכנויות הגאנה עם החברות הישראליות, מתוך מטרה להוביל לשיתופי פעולה עסקיים.
הנספחות הכלכלית מסייעת לחברות ישראליות במגון תחומים, ובהם חברות בתחום בטחון המולדת והתקשורת. חושבים שיש לכם פתרונות מתאימים להציע ומתעניינים בשוק הגנאי? מוזמנים לפנות אלינו לפרטים נוספים.