תחום הבריאות בגאנה מהווה הזדמנות מעניינת לחברות ישראליות בתחום הציוד הרפואי והרפואה הדיגיטלית. בשנים האחרונות, ממשלת גאנה משקיעה בחיזוק התשתיות הרפואיות ובהשקעה בשיפור איכות הטיפול הרפואי במדינה. אג’נדה 111 היא תכנית בריאות שהושקה על ידי ממשלת גאנה ב-12 באוגוסט 2021. התכנית כוללת יישום של מערכת ניהול רפואי דיגיטלי, פתיחת בתי חולים חדשים, כמו גם השקעות בשיפור תשתיות וציוד רפואי. המטרה של התכנית היא לשפר את איכות הטיפול הרפואי ולהגיע לכלל האוכלוסייה בת 32 מיליון התושבים. בנוסף, גאנה מהווה יעד לתיירות מרפא ממדינות אחרות במערב אפריקה.
במפגש שולחן עגול שקיימה הנספחות הכלכלית השבוע באקרה בירת גאנה, הצגנו למשתתפים את החדשנות הישראלית. במפגש השתתפו מקבלי החלטות מבתי חולים פרטיים וממשלתיים, חברות הפצה של ציוד רפואי, מבטחים וארגוני בריאות. במפגש שיתפנו עם המשתתפים סיפורי הצלחה של חברות ישראליות בגאנה, מודלים של יישום חדשנות בבתי חולים בישראל, וכן התחלנו את מאמצי הקידום לאירוע Med in Israel שצפוי להתקיים ביוני הקרוב. אך יותר מכך, ביקשנו לשמוע מה ההזדמנויות והאתגרים לחברות ישראליות במדינה כפי שרואים זאת השחקנים המרכזיים בה. מעיקרי השיחה, עולה שהביקוש לרפואה פרטית אך ברת השגה נמצא בעלייה בשל הגידול של מעמד הביניים. כן עולה, כי קיים ביקוש לטכנולוגיות בתחום הטלמדיסין. אחד האתגרים לחברות ישראליות, במיוחד כאלו שמוכרות ציוד שדורש השקעה הונית משמעותית, הוא מקורות מימון. פתרון חלקי לאתגר יכול להגיע מכיוון חברות הביטוח הרפואי. בנוסף, על חברות ישראליות לגלות חשיבה מקורית ולעתים להתאים את המודל העסקי, למשל של מודל לטוח ארוך של גבייה עבור השירות ולא עבור הציוד. אתגר נוסף עמו מתמודדים בגאנה הוא מחסור ברופאים, וכן הכשרה בלתי מספקת של צוותיים רפואיים.
הנספחות הכלכלית מקדמת הגעה של משלחת בתחום הבריאות מגאנה לישראל בחודש יוני, וכן מספר פעילויות ויטואליות מעניינות נוספות. מוזמנים לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף.