הודו הפכה למדינה המאוכלסת ביותר בעולם והיא מהווה הזדמנות לצמיחה כלכלית. התחזיות מראות שהודו תעקוף את גרמניה ויפן כדי להפוך לכלכלה השלישית בגודלה בעולם עד סוף העשור הזה.
כוח העבודה הגדול יזמין השקעות מחברות בינלאומיות בתקווה להרוויח מיכולות הייצור ההולכות וגדלות הנדרשות עקב עליית הצריכה המקומית. אוכלוסיית הודו מונעת על ידי צרכנים, שקל לקבל ולאמץ טכנולוגיות חדשות במהירה ואת זה תעניק לכלכלת המדינה דיבידנד דמוגרפי.
הגיל החציוני בהודו הוא 28.4 שנים, לפי Worldometer.
עם זאת, צריך ליצור מקומות עבודה למיליונים המצטרפים לכוח העבודה והם יצטרכו את הכישורים והמקצועות הדרושים. הממשלה עושה מאמצים באמצעות תוכנית Make in India, ויוזמת תוכנית למיומנויות של הממשלה בהבטחה שלעובדים יהיו הכישורים הדרושים לתעסוקה.
התוכנית ואחרות מושכות חברות אלקטרוניקה, היי-טק, IT, ביו, פארמה, רפואה, רכב, רכיבי רכב, בין היתר.
יש חסרונות אבל האוכלוסייה הגדולה מספקת הזדמנות להפיק ממנה דיבידנד דמוגרפי וצמיחה חסרת תקדים לפיתוח כלכלי בשנים הקרובות.
למידע על הזדמנויות עסקיות במדינות דרום הודו, בבקשה לפנות במייל ל- bangalore@israeltrade.gov.il