לייצא גידולים חקלאיים מהודו – זה הסוד…

חקלאות בהודו היא מעבר לעיבוד האדמה וגידולים. מדובר בתעשייה אדירה, עם מאות מיליוני עובדים וכח כלכלי ופוליטי רב מאוד. על אף שהחקלאי ההודי הממוצע מאבד חלקות חקלאיות קטנות מאוד, ישנו פוטנציאל רב לייצא מוצרים תומכים לחקלאים בשוק ההודי, וצריך לדעת לזהות את ההזדמנויות הנכונות.

הודו היא אחת מיצואניות מוצרי החקלאות הגדולות בעולם. במהלך 2021-2022, סך היצוא החקלאי עמד על  49.6 מיליארד דולר, המשקף עלייה של 20% מ-41.3 מיליארד דולר ב-2020-21.

אורז מהווה 19% מהיצוא ההודי. לצד סוכר, תבלינים ובשר באפלו, עם תרומה של 9%, 8% ו-7% ליצוא החקלאות לשנים 2021-2022 בהתאמה, מדובר על קרוב למחצית היצוא.

נתון מענייו נוסף הוא יצוא הקפה, אשר חצה לראשונה את רף המיליארד דולר, מה ששיפר את המימושים עבור מגדלי הקפה בדרום הודו – קרנטקה, קראלה וטמיל נאדו. השווקים העיקריים אליהם מגיעה הסחורה הם: ארה”ב, בנגלדש, סין, איחוד האמירויות, אינדונזיה, וייטנאם, ערב הסעודית, איראן, נפאל ומלזיה.

800,000,000~ איש ואישה עוסקים בחקלאות. זהו הענף הגדול במדינה. במונחי כוח אדם, כ 60% מהמשק עוסק בחקלאות. החקלאים ההודים מתמודדים עם אתגרים רבים – תנאי קרקע ואקלים קיצוניים ומגוונים, בצורות, שטפונות, מכות של מזיקים (נחילי ארבה לדוגמא).

אחת הדרכים להגביר יבול איכותי, המיועד ליצוא, ולהימנע מפגיעה בגידולי השדה הוא תשומת לב מיוחדת לכל מה שנכלל תחת ה Agri Inputs. ניתן לכלול דשנים, ובתוך כך גם דשנים אורגניים, זרעים עמידים, טיפול במזיקים בדרכים ביולוגיות ואחרות.

השוק הרווחי עבור מאות מיליוני החקלאים נמצא מחוץ להודו. כדי לייצא צריך סחורה איכותית ועמידה. על מנת להבטיח תוצרת שתתחרה בשוק העולמי, החברות ההודיות חייבות לעשות שימוש בטכנולוגיה ופיתוחים שונים כדי לקבל תנובה גדולה יותר מן המשקים ולשפר את איכות התוצר.

ב- 7 לדצמבר נספחות משרד הכלכלה והתעשייה במומבאי, תקיים אירוע וירטואלי ייעודי לחברות ומפיצים הודיים בעלי עניין במוצרים הללו. המפגש, ללא כל עלות, יאפשר לחברות ישראליות להציג את המוצרים שלהן ללקוחות הודים ולייצר חיבורים עסקיים איתנים.

אתם ואתן מוזמנים/ות לפנות אלינו, צוות הנספות המסחרית במומבאי, ונשמח לעזור לכם/ן לבחון את אינסוף האפשרויות שנמצאות בהודו, ולזהות את הזדמנויות עסקיות מעולות!

חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות מוזמנות לפנות אלינו כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

צור קשר עם:

שגיא איצ'ר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל