מומבאי מתקרבת לתל אביב

במחצית חודש יולי האחרון הודיעה רשות התעופה האזרחית של הממלכה הסעודית כי “המדינה תפתח את המרחב האווירי שלה לכל חברות התעופה אשר עומדות בדרישותינו”. מדובר בחדשות נהדרות עבור חברות תעופה ישראליות, ובעיקר לנוסעים מישראל מ / אל מדינות אסיה והפסיפיק. הסרת איסור הטיס מעל שטחה של הממכלה יוביל להגברת התחרות בין חברות ישראליות לבין חברות זרות. בשלב זה, ישנה חברה אחת שבהחלט מתכננת לעבוד על קו הודו – ישראל.

 

ככה הכל התחיל

Air India’ או AI, כפי שהיא מכונה בהודו, היא חברת תעופה בעלת סיפור יחודי. היא נוסדה ב-1932, כטאטה איירליינס, על ידי  J.R.D. Tata, וצמחה להיות ‘חברת הדגל’ הבינלאומית של הודו. בראשית ימיה היא היתה חלק מקו חלוקת הדואר הפנים הודי, וכן הציעה טיסות לבעלי הממון שיכלו להרשות זאת לעצמם. הפעילות התמקדה בערים מרכזיות בהודו דוגמת קראצ’י (אז חלק מהודו) , אחמדאבאד, בומביי (כיום מומבאי), בלארי ומדרס (כיום צ’נאי). ערב מלחמת העולם השניה החברה כבר הפעילה טיסות לקולמבו בסרי לנקה ועוד יעדים בתת היבשת. בשנת 1946, הוסבה טאטה איירליינס לחברה ציבורית ושמה שונה ל-Air-India Limited. שנתיים לאחר מכן, הופעלו שירותים בינלאומיים בין בומביי לקהיר, ז’נבה ולונדון, ואז גם הוקמה Air-India International Limited. בשנת 1953 הלאימה הודו את כל חברות התעופה ההודיות, ויצרה שני תאגידים – אחד לשירות פנים, בשם Indian Airlines Corporation, ואחד לשירות בינלאומי, Air-India International Corporation. שמו של האחרון קוצר ל-Air-India בשנת 1962. בעשורים הבאים כחברת הדגל של הודו, הרחיבה חברת התעופה את נתיביה הבינלאומיים לכל היבשות מלבד דרום אמריקה.

 

מומבאי – תל אביב ב 5 שעות

ה 22 למרץ 2018 היה יום היסטורי. זאת היתה טיסתה הראשונה של AI מדלהי לת”א, אבל אף יותר מכך – הטיסה עברה מעל ערב הסעודית ובכך זמן הטיסה התקצר ל כ 6 שעות! לשם השוואה, הטיסות הישירות של אל על למומבאי לקחו כ 7.5 שעות בשל העיקוף הבטחוני אשר לא אישפר טיסה מעל חצי האי ערב. החברה הפעילה טיסות סדירות לישראל לאורך השנים, והיתה חברת התעופה היחידה בימי הקורונה שקיימה טיסות בין הודו לישראל. במהלך 2021, החברה הופרטה ומכרה ללא ארחת מאשר TATA, מייסדת חברת התעופה והבעלים הקודמים שלה. סוג של סגירת מעגל.

בתקופה הקרובה החברה מתכננת להפעיל טיסות ישירות בין מומבאי לתל אביב. מדובר על טיסה ישירה שתארך כ 5 שעות ותאפשר לתיירים, עובדים אנשי עסקים ונציגי חברות “לקפוץ” למומבאי או לתל אביב (לפי הצורך), במהירות ובקלות ובכך להגדיל את נפח התעבורה משני צדי הים. לחברות והתעשיינים הישראלים מדובר כמובן בבשורה נפלאה אשר צפויה לחסוך זמן רב, כסף ולוגיסטיקות בדמות קונקשיין במפרץ או בדלהי, המקובלים כיום. הקו למומבאי עתיד להצטרף לקו הפועל כיום לדלהי (עם 3 טיסות שבועיות) ויש כוונה לקיים טיסה שבועית לבנגלור בהמשך. ככל שיהיה ביקוש והצדקה מסחרית, סביר שנראה גם חברות תעופה נוספות, הודיות או מפרציות, פועלות בקו תל אביב – מומבאי.

לסיום, קוריוז מעניין לגבי AI: כדי להשיג יתרון תחרותי בחיפושים ברשת, חברת התעופה הסירה את המקף משמה ב-2005, והפכה מ Air – India  ל Air India.

 

 

 

אתם ואתן מוזמנים/ות לפנות אלינו, צוות הנספות המסחרית במומבאי, ונשמח לעזור לכם/ן לבחון את אינסוף האפשרויות שנמצאות בהודו, ולזהות את הזדמנויות עסקיות מעולות!

חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות מוזמנות לפנות אלינו כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

 

 

 

צור קשר עם:

שגיא איצ'ר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל