אמירויות – הודו

הסחר בין הודו המפרץ הערבי הוא עתיק יומין ואיפשר מעבר של סחורות, ממון ואמונות מזה שנים. גם בעידן המודרני הוא תרם רבות לכלכלת המדינות ומהווה הזדמנות מצוינת לחברות ישראליות לחדור לשוק חדש, ייחודי, עשיר ובעל רעב לטכנולוגיה וחדשנות.

אחד מנתיבי הסחר העתיקים והמובססים בעולם

מה משותף ליהלומים, זהב ותבלינים (פרט למחיר הגבוהה)? שכל הסחורות האלו מגיעות למזרח התיכון, כבר יותר מ 3000 שנה, מהודו! הסחר של חצי האי ערב והמפרץ הפרסי עם העמים ההודיים’ יצוא ויבוא סחורות, לא התחיל בימינו, אלא קיים מזה אלפי שנים בכל רחבי העולם. האוקינוס ההודי הוא אחד מערוצי הסחר הפוריים והמגוונים ביותר, וסוחרים מעמק האינדוס, אגב – מכאן מגיע שמה של הודו, שטו אל המזרח התיכון, אסיה והלאה כדי לייצא זהב, יהלומים, גומי, וגולת הכותרת לאורך השנים – תבלינים מתת היבשת ברחבי העולם העתיק. בראשית העידן המודרני היתה זאת האימרפיה הבריטית שהובילה את היצוא מהודו לעולם. ברבות השנים נוצר קשר אדוק עם בתי המלוכה והסוחרים בחצי האי ערב.

שותפת הסחר ה 3 בחשיבותה

פרט לארה”ב וסין, איחוד האמירויות הינה שותפת הסחר הגדולה ביותר של הרפובליקה ההודית עם היקף סחר של כ 60 מיליארד דולר בשנה. בין היתר נפט גולמי, יהלומים, פארמצטיקה, וכימיקלים אחרים נמכרים במפרץ ודלק, מזון וחומרי בניין מיובאים להודו.  ה”בום הכלכלי” של מדינות המפרץ הפרסי, וההתעשרות המהירה הודות לגילוי משאבי טבע אדירים, הובילה הודים רבים הודים אל האזור בחיפוש אחר פרנסה. כיום, כ 30% מתושבי איחוד האמירויות הם בעלי אזרחות הודית (אזרחי המדינה אגב, מהווים רק כ 11% מהאוכלוסיה). במקביל ישנם מהגרי עבודה רבים מסרי לנקה, בנגלדש ופקיסטן, והם עובדים גם בסעודיה, קטאר בחריין ועומאן. מהגרי העבודה עוסקים ע כל ענפי השירותים, בממלכות הערביות החל ממנהלי כספים ובנקאים דרך מהנדסים לתפקידי טכנאים ונהגים. בנוסף, המעורבות ההודית בולטת מאוד גם בתעשיית האנרגיה המקומית.

אז איך אני, היצואן/נית הישראלי/ת, מרוויח/ה מכל זה?

בימים אלו איחוד האמירוית ומדינת ישראל מציינות שנה של יחסים דיפלומטיים מלאים וכינון הסכם סחר חופשי היסטורי. יצאונים ישראלים יכולים כבר עתה, באמצעות הנספחות הכלכלית במומבאי, להרחיב את פעילותם באמירויות דרך אנשי קשר הודים. הזיקה העסקית החזקה בין המדינות, משטר המס הנח וההשקעות ההדדיות, הן קרקע לחברות הישראליות עם היתרונות הטכנולוגיים הברורים. מבין הסקטורים הבולטים ניתן למצוא את הפרופ טק, מים, חקלאות, אנרגיה, סייבר, פינטק והרשימה עוד ארוכה.

~~

אתם ואתן מוזמנים/ות לפנות אלינו, צוות הנספות המסחרית במומבאי, ונשמח לעזור לכם/ן לבחון את אינסוף האפשרויות שנמצאות ב’משולש’ העסקי הזה, ולזהות את הזדמנויות עסקיות מעולות!

חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות מוזמנות לפנות אלינו כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

 

 

 

צור קשר עם:

שגיא איצ'ר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל