תעשיית הפינטק ההודי שוברת את כל השיאים!

תחום הטכנולוגיות הפיננסיות (Financial technologies – fintech) הוא בין הצומחים והגדולים בעולם. ב 2021, גייסה הודו יותר השקעות מבעבר, והפכה את התעשייה ההודית לשלישית בגודלה בעולם, כאשר רק ארה”ב וסין מדורגות לפניה.

2021, המחישה בצורה ברורה מאי פעם, כיצד פינטק משנה את הגישה לשירותים פיננסיים – בין אם זה תשלומים, בנקאות, הלוואות, ביטוח, מסחר בבורסה… התגבשו טרנדים חדשים, מילים חדשות הפכו לחלק מאוצר המילים היום-יומי ההודי, והתחושה הכללית היא שהתעשייה פורחת יותר מאי פעם. העובדה שהודים רבים, עושים שימוש בכלים דיגטליים וברשת, לצרכיהם הפיננסיים, יותר מאי פעם גרמה למשקיעים להזרים כסף רב לתחום. בעוד ענפי פינטק שונים הגדילו את ההיצע ואת בסיס המשתמשים שלהם, הרגולטור התקין תקנות חדשות. ב-2022, אנו יכולים לצפות שההלוואות הדיגיטליות יהיה מוסדר, בהתאם להמלצות של הבנק המרכזי של הודו (RBI) ועם זאת, לפי מנהיגי התעשייה, שיתוף הפעולה בין הבנקים ו’הפינטקים’ לא יאט בקרוב.

 

הודו מאוד ענייה, יש בה יש פינטק בכלל?

ב 2021, תעשיית הפינטק ההודית גייסה השקעות בסך 31 מיליארד דולר, ובכך ייצבה את עצמה כאחת מן התעשיות הגדולות בעולם. חלק גדול מן ההשקעות הגיעו ממשקיעים זרים, אשר מביעים אמון הולך וגובר בתעשייה המקומית ומזהים את הפטנציאל שלה. באופן מעניין, פתרונות דיגטליים בתחום המימון, תשלומים או הלוואות נדרשים ונצרכים הרבה יותר במדינות מתפתחות. לשם השוואה, קצב הטעמת הפינטק הממוצע בעולם עמד על 64% ב 2019, בעוד ששווקים מתפתחים דוגמת סין והודו, הגיעו ל 87%. למה?

Bank the Unbanked

במרבית, אם לא כל המדינות המפותחות לגופים הפיננסיים ישנה מערכת אשר יודעת לזהות את הלקוחות שלה, לברר את הצרכים שלהם, רמות הסיכון השונות, כושר ההחזר ובעיקר לקבל בטוחות או ערבויות במקרה והלווה לא יעמוד בהחזר ההלוואה שלו. זה מאפשר לבנקים, חברות אשראי, קרנות וחברות ביטוח להעניק הלוואות ליחידים ועסקים, קווי אשראי נדיבים וחבילות מימון שונות לכל דורש, שכן הם יודעי ברוב המקרים ‘לגדר את הסיכון’ שלהם.

מה קורה בכלכלות מתפתחות?

המקרה כאן הוא שונה. מאוד. במדינות אלו, חלקים נרחבים מן האוכלוסיה חסרים תיעוד או עבר פיננסי. אנשים רבים מקבלים שכר שעתי, יומי או שבועי במזומן, ואין ברשותם חשבון בנק להפקיד בו את כספם. זאת האוכלוסיה שהבנקים והמוסדות הפיננסיים המסורתיים והשמרניים, לא יעניקו לה שירותים פיננסיים ולא יעסקו בה כלל. והם האנשים שצריכים פתרונות מימון יותר מכולם. בפועל נוצר מצב מעט אבסורדי בו מיליוני הודים אשר מעולם לא יכלו להחזיק בכרטיס אשראי, יכולים לשלם באמצעות אפליקציות וכלים דיגיטליים בסופר מרקט, תחנות דלק, בתי מרקחת והרשימה עוד ארוכה.

הקשר בין חברות פינטק לבנקים

בפלטפורמת הפינטק Recur Club מציעים מבט על הטרנדים שעיצבו את תחום הפינטק ההודי בשנת 2021 ואת מה שצפוי בשנה הקרובה. ההשתלטות של BharatPe וצנטרום על בנק  PMC, היא בגדר התרחבות של סטר אפ, המסייעת לצמיחת השירותים הבנקאיים ומספקת תשתית דיגיטלית לכך. השולחנות התהפכו השנה כאשר סטארטאפ התשלומים והשירותים הפיננסיים BharatPe שילבה ידיים עם Centrum Financial Services כדי לרכוש את PMC המצומצם.. RBI העניק לקונסורציום רישיון להתחיל לפעול כבנק מצומם. במהלך ההכרזה ביוני 2021, המייסד והמנכ”ל של BharatPe, אשניר גרובר, אמר כי שתי החברות ישקיעו 250-300 מיליון דולר כדי להעמיד רמת שירותים נאותה ללקוחות. רבים רואים בכך שינוי באופן שבו הרגולטור רואה את עולם הפינטק המקומי.      

 

 

אתם ואתן מוזמנים/ות לפנות אלינו, צוות הנספות המסחרית במומבאי, ונשמח לעזור לכם/ן לבחון את אינסוף האפשרויות שנמצאות בהודו, ולזהות את הזדמנויות עסקיות מעולות!

חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות מוזמנות לפנות אלינו כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

 

 

צור קשר עם:

שגיא איצ'ר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל