כנס חדשנות ראשון בתחום טכנולוגיות רכב, יתקיים ביומיים הקרובים (1-2.6.15) במלון שרתון בת”א. בכנס יציגו 50 חברות ישראליות מובילות, חידושים טכנולוגיים בתחום האוטומוטיב, בפני חברות הענק וולבו ולנד רובר- יגואר, אשר שולחות את נציגיהן הבכירים לבחון את הטכנולוגיות הישראליות.
הכנס, המתקיים ביוזמת הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה, מינהל סחר חוץ והנספחות המסחרית של משרד הכלכלה הישראלי בשבדיה ובשיתוף מכון היצוא נועד לחשוף בפני יצרני הרכב את הטכנולוגיה העילית את שיש לתעשייה הישראלית להציע לעולם הרכב. בכנס יקחו חלק נציגים מקצועיים בכירים של החברות, במסגרת ביקור בין 5 ימים בישראל.
בין החברות הישראליות, יציגו גארדיאן אופטיקל טכנולוג’יז, אשר מפתחת מערכות חישה מיניאטוריות רגישות לשימושים שונים, לרבות מניעת שכחת פעוטות ברכב. ווקל זום, שפיתחה טכנולוגיה אשר משפרת את האיכות הקולית של מערכות תקשורת בכלי רכב באמצעות נטרול רעשים.Wi-charge, שפיתחה מנגנון שנועד לאפשר לראשונה טעינה אלחוטית דרך האוויר של עד 10 מטרים, ולמספר מכשירים כמעט בלתי מוגבל במקביל. חברות נוספות שיציגו את פיתוחיהן: המלט, סילנטיום טרפילוג וארגוס. (מצ”ב רשימת המציגים המלאה). ברשימת החברות שמות נוספים כגון: Argus \ Arilou \ ACID \ APPSEC\ BioCatch \ Checkmarx\ CyberGym \ Cybertinel\ HybridSecurity \ Nation E\ Redband \ Scadafence\ SeensCy.
מלשכת הממונה על השקעות זרות ושיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה נמסר, כי הפעילות הישראלית בתחום האוטומוטיב עוסקת בעיקר ביצור וייצוא מכלולים ותוכנות לרכב, בנוסף לחלקים המסופקים ליצרני הרכב כמו – יגואר, פולקסווגן, מאן, פורד סקניה, GM, BMW ואחרים, או לספקים הישירים שלהם כמו – דלפי, בוש, ואליאו מיגנה ואחרים. היקף היצוא הישראלי בתחום הינו כמיליארד דולר בשנה. בשנים האחרונות, מערכות אלקטרוניות וממוחשבות תופסות יותר ויותר נפח במכלול חלקי הרכב. כיום 35% ממערכות הרכב הינן ממוחשבות והצפי הוא שעד שנת 2020 יעמוד על כ- 60%.
במסגרת הביקור מבקשת חברת הרכב השבדית לסקור את תעשייה הישראלית בתחומי הרכב, הביטחון ואבטחת סייבר ולהתמקד במספר תחומי עניין לרבות: מכוניות בעלות יכולת תנועה אוטונומית, רובוטיקה בתחום הייצור של כלי רכב, תשדורת דו סטרית בין כלי רכב ומערכות בקרה, איסוף מידע על תנועה, ציי רכב, מחזור כלי רכב וחלקים ופיתוח כלים ותוכנות להדרכה של נהיגה ולימוד בנושאי רכב ותחבורה. כמו כן הם ביקשו לבקר בפקולטות אוניברסיטאיות העוסקות בתחומי רכב, תחבורה וסייבר.
לו”ז כללי:
ב-1.6.15 יתקיים שולחן עגול בו ישתתפו נציגי החברות האורחות, נציגי היחידה להשקעות זרות ושת”פ תעשייתי במשרד הכלכלה, מכון היצוא ועוד. במהלך המפגש ייבחנו הדרכים לחיזוק שיתוף הפעולה. בהמשך היום יתקיימו פגישות של B2B עם חברות ישראליות שנבחרו מקטלוג ייעודי שהוכן לצרכי הכנס וסומנו ע”י נציגי החברות. בערב, יתקיים אירוע עסקי בהשתתפות האורחים ונציגי חברות ישראליות.
- 0830-1100 – Opening Seminar at Sheraton Hotel Tel Aviv
- 1100-1130 – Coffee break
- 1130-1800 – Meetings including Lunch in accordance with the fields of interest indicated by you
- 1930-2100 – Reception hosted by Export Institute and MOE
ביומו השני של הכנס יקיימו האורחים ביקורים במפעלי/מרכזי המו”פ של החברות הישראליות להן מערכות Demo למוצרים/טכנולוגיות שלהן. תכניות הביקור של וולוו תכלולנה סמינר בנושא עשיית עסקים עם הענק השבדי, ביקור באוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע) ופארק ההיי- טק והסייבר בבאר שבע, השתתפות בתערוכת ISDEF ומפגש עם מנהלי קרן ההשקעות “ג’רוזלם וונצ’רס”.
*דוברות משרד הכלכלה